Cum rezistă medicii din linia întâi pe caniculă: ”Lucrează şase ore în combinezoane. Sunt condiții inumane”

Publicat: 03/07/2020 | 16:15
Cum rezistă medicii din linia întâi pe caniculă: ”Lucrează şase ore în combinezoane. Sunt condiții inumane”

Medicii şi asistentele de la ATI sunt echipaţi, în vreme de pandemie, cu combinezoane şi cizme de cauciuc. Canicula, însă, le dă bătăi de cap celor care luptă împotriva coronavirusului, în această perioadă.

În această perioadă, atmosfera din secţiile de Terapie Intensivă a devenit insuportabilă pentru medici. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, ANUNȚ IMPORTANT PRIVIND CREȘTEREA INFECTĂRILOR CU CORONAVIRUS: “LUCRĂM LA UN PROIECT DE LEGE”. CE A SPUS DESPRE REVENIREA LA STAREA DE URGENȚĂ)

”Atmosfera este apăsătoare, este grea, lucrează în condiţii inumane, la peste 30 de grade să lucrezi în combinezon şi în cizme de cauciuc, cu mască, ochelari, vizieră, e aproape imposibil să rezişti zi de zi în aceste condiţii”, a declarat prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, potrivit rohealthreview.ro.

În acest context, s-a cerut scurtarea programului de muncă la şase ore şi zece zile în plus la concediul de odihnă.

”Lucrează şase ore în combinezoane, practic nimeni nu rezistă mai mult. S-au adaptat din mers, dar oricum este destul de chinuitor şi această perioadă este destul de lungă, mai ales că avem temperaturi destul de mari în această perioadă în România, aerul condiţionat este interzis să se folosească în cele mai multe situaţii.

Am făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii exact pe aceste două teme, reducerea programului de lucru pentru cei care lucrează în condiţii grele de muncă, pentru că dacă Ministerul ar fi emis acel ordin de stabilire a epidemiei la nivel naţional, nu am fi fost în această situaţie, şi creşterea numărului de zile de concediu pentru cei implicaţi în tratarea pacienţilor confirmaţi COVID-19”, a mai declarat Iulian Pope.

Coronavirus România, 3 iulie

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741 de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Totodată, în intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.