Focar de coronavirus la o echipă de tradiție din România! Meciul de sâmbătă, amânat

Publicat: 02/07/2020 | 14:25
Focar de coronavirus la o echipă de tradiție din România! Meciul de sâmbătă, amânat

Nu mai puțin de cinci fotbaliști au ieșit pozitiv la testul de coronavirus. Aceștia vor fi internați la Spitalul Municipal Câmpina, unitate medicală suport COVID-19. Meciul de sâmbătă va fi amânat.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN BUCUREȘTI! PACIENȚI ȘI CADRE MEDICALE, INFECTATE

Stare de alertă la Petrolul Ploiești, echipă din Liga 2! Cinci fotbaliști au ieșit pozitivi, după testele pe care întregul lot le-a efectuat miercuri. Astfel, partida de sâmbătă, cu UTA Arad, din deplasare, va fi amânată. Conform procedurii, jucătorii depistați pozitiv vor rămâne internați la spitalul din Câmpina vreme de 10 zile, apoi vor repeta testul.

Focar de coronavirus la o echipă de tradiție din România! Șeful DSP confirmă

Șeful DSP Prahova a confirmat știrea oferită de ph-online.ro, situație în care lotul va intra la izolare pentru 14 zile.  „Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret.

”Cert este că cei 5 jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a spus Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, pentru gsp.ro.

Laurențiu Bulata, medicul Petrolul, a dezvăluit că fotbaliștii trag speranțe ca rezultatele testelor să fi fost eronate. „Suntem surprinși de aceste rezultate. Este al patrulea set de teste pe care îl facem. Primele 3 au ieșit complet negative, ultimele le-am făcut în urmă cu o săptămână. Astăzi au fost recoltate din nou probe pentru o nouă testare și așteptăm rezultatele chiar în cursul serii de astăzi. Sper ca toate să iasă finalmente negativ fiindcă au mai fost cazuri cu rezultate eronate. Deocamdată, toată lumea a plecat în izolare”, a spus medicul.

Federația Română de Fotbal a oprit meciurile echipei Petrolul Ploiești, care sâmbătă ar fi trebuit să joace cu UTA Arad, în play-of-ul Ligii 2.

Clasament

UTA 25p.

CS Mioveni 20p.

Turris Turnu Măgurele 20p.

FC Argeș 19p.

Petrolul Ploiești 19p.

Rapid București 19p.