Cum va fi vremea în București! Când scăpăm de caniculă

Publicat: 05/07/2020 | 11:30
Cum va fi vremea în București! Când scăpăm de caniculă

ANM a emis o prognoză specială pentru București. Află când scăpăm de caniculă și cum va fi vremea în Capitală. 

Vremea în București rămâne caniculară, în special mâine și poimâine, anunță ANM. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

Cerul va fi variabil, iar în această după-amiaza și diseară e posibil să apară ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă în București va fi de 33-36 de grade, iar minima între 19 șli 22 grade Celsius.

Cod galben și cod portocaliu de vreme severă

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare cod galben și cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină și vijelii valabilă în cea mai mare parte a ţării până pe 8 iulie, ora 10.00. Și Capitala este vizată de avertizarea meteo. 

ANM anunță, de asemenea, că în săptămâna 6-13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară.

Foto: pixabay.com