Avertizare de caniculă! Un val de aer tropical din Africa se abate asupra României. Ce sfaturi au medicii

Publicat: 01/07/2020 | 12:32
Avertizare de caniculă! Un val de aer tropical din Africa se abate asupra României. Ce sfaturi au medicii

Canicula se abate asupra României. Un val de aer tropical venit din Africa în țara noastră ne va aduce zile extrem de călduroase. Se resimt și temperature de până la 41 grade Celsius, din cauza umidității ridicate. Specialiștii vin cu recomandări serioase.

Medicii recomandă să evitaţi pe cât posibil expunerea la soare. Mai mult, avertizează că in perioadele de caniculă cei vulnerabili nu ar trebui să iasă din case.

Este recomandat să beţi un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. Un alt sfat important este ca în fiecare zi să consumam cât mai multe fructe şi legume proaspete.

CITEȘTE ȘI: BREAKING! Marcel Pavel a fost externat de la Institutul „Matei Balș”. Cum se simte acum artistul, la trei săptămâni de la contaminarea cu noul coronavirus

Nu trebuie să consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea. În același timp trebuie să evitaţi şi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină sau sucurile carbogazoase.

Beţi un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare la orele amiezii, trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării, haine mai largi, din fibre naturale şi în culori deschise.

SFATURILE MEDICILOR PE TIMP DE CANICULĂ

– Cei vulnerabili din cauza vârstei ori bolilor ar trebui să stea în case.

– este indicat să bei 2 litri de apă pe zi.

– un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute.

-consumaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete.

– evitaţi, sau cel puţin limitaţi consumul de băuturi alcoolice, băuturi carbogazoase sau cafea.

– Purtaţi haine uşoare, răcoroase, cât mai deschise la culoare şi care acoperă cât mai mult pielea.

– Protejaţi-vă faţa şi mai ales capul, cu o pălărie, sau şapcă.

Alertă METEO. Prognoza meteo ANM pentru 1 IULIE 2020

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, pe arii restrânse în Câmpia Română şi în Lunca Dunării.

CITEȘTE ȘI: Vulpița de la Acces Direct, ironizată de Adriana Simionescu! Fiica lui Adrian Minune a râs de soția lui Viorel Stegaru: “Nu mai pot”

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, cu precădere în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 35 de grade.