ANM anunță că se întorc ninsorile în România! Care sunt zonele vizate

Publicat: 09/03/2020 | 09:07
ANM anunță că se întorc ninsorile în România! Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o ”informare” referitoare la schimbarea condițiilor climaterice în anumite zone ale țării, iar aceste schimbări sunt valabile până pe data de 10 martie, la ora 23.00.

Își vor face apariția ploile – moderate cantitativ -, dar nu vor lipsi nici fenomenele specifice iernii. Vor exista și intensificări ale vântului, iar în jumătatea de sud a țării vor fi averse, descărcări electrice și… grindină.

Informare meteorologică – Interval de valabilitate: 08 martie, ora 16 – 10 martie, ora 23

”Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;
Zone vizate: jumătatea de sud a țării.

În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

Notă: În cursul zilei de marți (10 martie) în regiunile estice, sud-estice și sud-vestice vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 45…55 km/h și izolat 60 km/h”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și...