Anunțul care ne dă fiori: Noul tip de coronavirus este de 10 ori mai letal!

Publicat: 14/04/2020 | 07:56
Anunțul care ne dă fiori: Noul tip de coronavirus este de 10 ori mai letal!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut anunțul care îl face pe orice om să tremure: este vorba despre noul tip de coronavirus, care este de zece ori mai letal decât virusul care a declanșat o adevărată epidemie în urmă cu mai mulți ani. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. CHINA RESTRICȚIONEAZĂ STUDIILE DESPRE ORIGINEA COVID-19. CARE ESTE MOTIVUL)

Concret, noul COVID-19 este de zece ori mai letal decât virusul responsabil de gripa de tip A H1N1, apărută la sfârşitul lui martie 2019 în Mexic, dar care a trecut și prin țara noastră.

TREI PARTIDE NU SUNT DE ACORD CU PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA. DECRETUL RISCĂ SĂ NU FIE APROBAT!

“Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale de la Geneva, transmite News.ro.

Virusul a curmat peste 18.500 de vieți

Peste 18.500 de vieți a curmat virusul de tip A H1N1, între 2009 şi 2010, a anunțat atunci OMS, dar revista medicală The Lacet avea să estimeze un număr mult mai mare, anume, între 151.700 şi 575.400 de victime.

OMS a afirmat că un vaccin este necesar pentru a întrerupe total transmiterea de Covid-19 în lume. ”Protecţia facială va deveni obişnuinţă, iar oamenii vor trebui să accepte o “nouă realitate. Protecţia facială va deveni obişnuinţă în urma epidemiei de coronavirus”, a declarat un înalt reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat luni de Press Association.

MINISTRUL FINANȚELOR ARE SOLUȚIA: REZERVA FINANCIARĂ DE CARE DISPUNE ROMÂNIA! CUM SE SALVEAZĂ ECONOMIA

“O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască”, a declarant Doctor David Nabarro, trimis special al OMS în materie de COVID-19. Tot el avea să explice de ce trebuie ca oamenii să-și schimbe stilul de viaț: “pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin”.

“Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a precizat reprezentantul OMS.

SE VOR MAI MAJORA PENSIILE SAU NU? EUGEN TEODOROVICI A FĂCUT ANUNȚUL

“Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”, a încheiat Nabarro.