Anunţul făcut de Casa Regală înainte de parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai: „Slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului”

Publicat: 08/01/2018 | 09:41

Familia Regală a României a anunţat printr-un mesaj făcut public pe internet că sâmbătă, 13 ianuarie, va participa la parastasul de patruzeci de zile de la moartea Regelui Mihai I al României. Evenimentul va fi organizat la Curtea de Argeş, iar Casa Regală a transmis că toţi cei care doresc să participe sunt bineveniţi.

Citeşte şi: Regele Mihai NU era in sicriu? Bomba a explodat imediat dupa Revelion! Cine face aceste afirmatii

Potrivit mesajului postat pe o reţea de socializare de Casa Regală, parastasul va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00. Toţi cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniţi. La rugăciunea de la mormânt va avea acces doar Familia Regală, a transmis în această dimineaţă Casa Regală a României.

„Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ora 12, Familia Regală va lua parte la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României. Slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. #regelemihai #curteadearges #romaniaregala #MajestateaSaMargareta” e mesajul postat pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

Citeşte şi: E oficial! Cel mai mare parc din Bucureşti a fost redenumit „Parcul Regele Mihai I”: „Ar fi fost mai normal să întrebăm şi Casa Regală”

Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a fost înmormântat sâmbătă, 16 decembrie 2017

Regele Mihai îşi doarme somnul de veci în Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana. La funeraliile Regelui Mihai I au fost prezente Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Bulgaria, Franţa, Italia, Prusia şi Bulgaria. De asemenea alături de Familia Regală a României a fost prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannic, alături de premierul Mihai Tudose.

Ultimul suveran al României a murit pe 5 decembrie 2017 în timp ce se afla în reşedinţa din Elveţia. De altfel, tot acolo a încetat din viaţă şi soţia Majestăţii Sale. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

 

Citește și...