Anunțul făcut de Ludovic Orban! Măștile pentru elevi sunt obligatorii și vor fi asigurate de autorități

Autor:
Publicat: 24/04/2020 | 17:25
Anunțul făcut de Ludovic Orban! Măștile pentru elevi sunt obligatorii și vor fi asigurate de autorități

În ceea ce priveşte şcolile, dacă se va decide şi redeschiderea acestora, copiii vor avea asigurate măşti de protecţie. A fost anunțul făcut de  Ludovic Orban, după o şedinţă cu membrii comisiei ştiinţifice anti-covid.

Măștile ar urma să fie obligatorii inclusiv din toamnă, atunci când elevii vor începe un nou an școlar. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC VINE ÎN SPRIJINUL BOLNAVILOR DE COVID-19 DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA. CE DONAȚII A FĂCUT SUVERANUL PONTIF)

„După cum ştiţi, preşedintele României a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii va fi pentru spaţii închise. Şcoala este un spaţiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, cu siguranţă că va fi asigurată masca. (…), a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai, atunci când se vor relaxa restricțiile, măștile vor fi obligatorii pentru toți cetățenii români.

”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Vom putea să renunțăm la ele poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control.

O a doua măsură va bucura pe mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile deplasărilor indiviuale.

Până pe 15 mai, stați acasă, toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai, va fi mai liber, dar viața nu va reveni la normalitatea cunoscută înaintea pandemiei”, a anunțat Klaus Iohannis.