Anunțul făcut de MAE! Italia impune carantina pentru persoanele care vin din România

Autor:
Publicat: 24/07/2020 | 19:47
Anunțul făcut de MAE! Italia impune carantina pentru persoanele care vin din România

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de vineri, autoritățile italiene au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania.

Vineri, Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile. Acestă decizie vine în contextul în care Italia a început să înregistreze o creștere a numărului de persone infectate. Iar această creștere este pusă pe seama persoanelor venite din străinătate. (CITEȘTE ȘI: DECIZIE DRASTICĂ ÎN ITALIA! STAREA DE URGENȚĂ SE PRELUNGEȘTE PÂNĂ PE 31 DECEMBRIE)

„Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria…Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi″, a explicat ministrul italian, Roberto Speranza .

Anunțul făcut de MAE

După ce ministrul italian a făcut publică decizia, Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare, în cursul zilei de vineri. (VEZI ȘI: IMAGINI DIN PRIMA ZI DE CARANTINĂ A SATULUI CARTOJANI DIN JUDEȚUL GIURGIU! LOCALNICII SUNT ÎNGROZIȚI DE NOUL CORONAVIRUS: “MI-E FRICĂ SĂ MAI IES ȘI DIN CASĂ”)

„Conform informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.”, se arată în comunicatul MAE.