Arabia Saudită este nevoită să aplice măsuri „dureroase” din cauza epidemiei de coronavirus

Autor:
Publicat: 03/05/2020 | 16:41
Arabia Saudită este nevoită să aplice măsuri „dureroase” din cauza epidemiei de coronavirus

Epidemia de coronavirus a afectat destul de rău întreaga lumea. S-au înregistrat numeroase victime, iar economia mai multor țări este aproape de a se prăbuși. Arabia Saudită a fost și ea marcată de acest nou virus și este nevoită să aplice unele măsuri „dure”.

Ministrul de finanțe din această țară, Mohamed al Yadaan a anunțat că se cere implementarea unor reguli stricte. Într-un interviu pentru televiziunea de stat Al Arabiya, ministrul a spus: „Profiturile au scăzut. De aceea, este foarte important să luăm măsuri stricte şi extreme, care pot fi dureroase, dar care sunt necesare pentru stabilitatea financiară a ţării”. (CITEȘTE ȘI: REACȚIA LUI RAED ARAFAT, DUPĂ CE A FOST ANUNȚAT DECESUL AMBULANȚIERULUI CARE A AVEA COVID-19)

Ministrului de finanțe din Arabia Saudită a tras un semnal de alarmă și a anunțat că  se vor reduce semnificativ cheltuielile publice. Însă, se va ține cont ca acestea să nu afecteze necesitățile de bază ale populației. (VEZI ȘI: SEMNAL DE ALARMĂ: ”NU CUMPĂRAȚI REMDESIVIR DE PE NET!” ESTE MEDICAMENTUL CONTRA COVID-19)

Potrivit lui, Mohamed al Yadaan,  regatul a înregistrat „o scădere semnificativă a veniturilor”, în mare parte, din cauza prăbuşirii preţurilor petrolului, în timp ce alte activităţi, care nu au legătură cu ţiţeiul, au fost afectate de măsurile de prevenţie impuse de autorităţi pentru a combate pandemia de COVID-19.

Arabia Saudită a înregistrat 25.459 de persoane infectate cu noul virus și 176 de decese.