Așteptarea a luat sfârșit » Englezii scot fotbalul din carantină » „Premier League” revine din 17 iunie!

Autor:
Publicat: 29/05/2020 | 17:38
Așteptarea a luat sfârșit » Englezii scot fotbalul din carantină » „Premier League” revine din 17 iunie!

Așteptarea a luat sfârșit. Unul dintre cele mai tari campionate din lume, „Premier League” va reveni în data de 17 iunie. Anunțul a fost făcut de cei care conduc destinele fotbalului din Albion, competiția urmând a fi reluată cu porţile închise şi cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă.

„Am convenit provizoriu să rezumăm Premier League în data de miercuri 17 iunie. Dar această dată nu poate fi confirmată până când nu vom îndeplini toate măsurile de siguranţă necesare, pentru ca sănătatea şi bunăstarea tuturor participanţilor şi suporterilor este prioritatea noastră. Premier League şi cluburile noastre sunt mândre să aibă suporteri incredibili de loiali şi pasionaţi. Este important să putem asigura că cei mai mulţi fani vor putea urmări meciurile de acasă”, a declarat Richard Masters,  directorul executiv al „Premier League”.

„Premier League” a stabilit că ultimele 92 de meciuri vor fi transmise live în Regatul Unit de partenerii existenţi, respectiv  Sky Sports, BT Sport, BBC Sport şi Amazon Prime.

Astfel, miercuri 17 iunie vor avea oc două meciuri restante: Aston Villa – Sheffield United şi Manchester City – Arsenal Londra, toate echipele angrenate având un meci mai puţin disputat. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekend-ul 19-21 iunie.

După cum bine știți, sezonul fotbalistic din Albion a fost oprit pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.  De săptămâna trecută însă echipele au primit aprobarea de a relua antrenamentele în grupuri mici de jucători, iar miercuri cluburile au votat în unanimitate reluarea antrenamentelor cu contact între jucători şi mărirea grupului la maxim zece jucători.

Lider în Premier League este Liverpool, cu un avans de 25 de puncte faţă de Manchester City, campioana en titre, ocupanta locului doi, „cormoranii” aflându-se în fața primului titlu după o pauză de trei decenii.