Atac terorist în BURKINA FASO! Cel puţin 17 morţi şi 10 răniţi până acum

Publicat: 14/08/2017 | 08:13

Cel puţin 17 persoane au murit, iar mai mult de zece au fost rănite, în urma unui "atac terorist" într-un restaurant din centrul oraşului Ouagadougou, capitala statului vest-african Burkina Faso, pe aglomeratul bulevard Kwame Nkrumah, au transmis autorităţile, potrivit postului France 24, anunţă mediafax.ro.

Martorii oculari au declarat că trei indivizi înarmaţi au deschis focul în zona restaurantului. Forţele de securitate au evacuat oamenii din zonă, după care au lansat un contraatac, schimbul de focuri continuând. Un militar a informat că în incinta clădirii erau mai mulţi ostatici. Un paramedic a declarat că cel puţin unul dintre decedaţi era de naţionalitate turcă, adaugă mediafax.ro.

„Este un atac terorist”, a declarat Remi Dandjinou, ministrul pentru Telecomunicaţii din Burkina Faso. Se crede că responsabilă pentru acest atac este o grupare afiliată al-Qaeda, activă în regiunea Sahel, notează BBC. În ultimii ani, Burkina Faso a fost scena mai multor atacuri teroriste comise de grupări islamiste, printre cele mai active fiind aripa din Africa de Nord a reţelei teroriste Al-Qaida, Al-Qaida în Maghrebul Islamic. De asemenea, mai multe persoane au fost răpite, în special cetăţeni străini. Românul Iulian Gherguţ, răpit în 2015, este în continuare ţinut ostatic de o grupare afiliată reţelei Al-Qaida.

Citește și...