Atenție! Polițiștii au descoperit o nouă metodă prin care escrocii îți pot goli cardul. Se numește ”bucla libaneză”!

Autor:
Publicat: 22/09/2019 | 17:36
Atenție! Polițiștii au descoperit o nouă metodă prin care escrocii îți pot goli cardul. Se numește ”bucla libaneză”!

Poliția Română a prezentat mai multe metode prin care se pot fura banii de pe carduri. Cea mai nouă metodă folosită de hoți se numește ”bucla libaneză”. 

Poliția Română a explicat care sunt metodele cele mai uzuale prin care ți se pot fura datele de pe carduri: „Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.”

„De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este ‘bucla libaneză’ – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un ‘binevoitor’ care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, vă sfătuiește Poliția Română în același comunicat.