Au avut 36 de înfăţişări în 4 ani prin instanţe. Loredana Groza & Gabi Luncă au ajuns la final cu procesul ”Agurida”! Avem decizia în premieră

Publicat: 15/11/2017 | 00:00

Elena Onoriu, cunoscută sub numele de scenă Gabi Luncă, i-a cerut Loredanei Groza, în instanţă, să achite despăgubiri pentru piesele pe care le-ar fi interpretat fără acordul ei, pe albumul ”Agurida”. După 36 de înfăţişări întinse pe durata a patru ani, magistraţii au decis că jurata de la PROTV nu îi este cu nimic datoare ”Doamnei muzicii lăutăreşti”. Ba mai mult, instanţa a menţinut hotărârea de la fond prin care Gabi Luncă era obligată să-i plătească Loredanei Groza 12.000 de euro cheltuieli de judecată. (VEZI AICI: Loredana Groza este acuzată de FURT! A fost chemată în faţa judecătorilor şi a dat declaraţii. Cum a încercat să se scoată)

Scandalul dintre cele două artiste a început în 2013, când Gabi Luncă a decis să-i acţioneze în instanţă pe toţi cei care, de-a lungul a două decenii, au interpretat mai multe melodii care îi aparţin, fără niciun fel de acord din partea ei. Loredana Groza a fost cap de listă. “Într-o zi la poarta mea”, “Aseară la poarta mea” şi “Cip-Cirip” au fost piesele de pe albumul “Agurida”, lansat în 1994, pentru care celebra cântăreaţă de muzică lăutărească a solicitat drepturi de autor. (CITEŞTE ŞI: Diagnosticată cu cancer, Gabi Luncă a trăit un coşmar: „Am cerut să-mi fie tăiat sânul!”)

Gabi Luncă a pierdut, însă, anul trecut, procesul deschis împotriva Loredanei Groza. Tot atunci, magistraţii au decis ca interpreta de muzică de petrecere să achite nonconformistei artiste aproximativ 12.000 de euro cheltuieli de judecată. Elena Onoriu nu s-a lăsat şi a atacat decizia în instanţă, dar nu a avut mai mult câştig de cauză nici de această dată.

Decizia poate fi atacată la Înalta Curte

Şi iată că, după 20 de înfăţişări la fond şi alte 16 la Curtea de Apel, magistraţii au dat decizia în procesul ”Agurida”! CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în premieră, hotărârea care poate fi însă contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În urmă cu trei ani, Rebeca Onoriu, fiica celebrei interprete de muzică lăutărească, explica motivul pentru care mama ei a ajuns să dea în judecată mai mulţi artişti din România. (NU RATA, pe CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România: Scandal uriaş de la bani! Cum l-a tras pe sfoară Costi Ioniţă pe Liviu Guţă cu zeci de mii de euro şi ce replică fabuloasă a avut!)

“Mama nu vrea sume mari de bani. Nu o intersează acest aspect. Ea nu vrea să le ia pâinea de la gură, nici Loredanei, nici altora. Era frumos din partea acestor solişti să-i dea doar un telefon ca să o roage să-i lase să-i cânte piesele şi totul se rezolva. Zilnic, mama primeşte telefoane de la diverşi cântăreţi din toată ţara, care-i cer acest lucru. Unii, însă, au uitat să o facă!”, declara, la momentul respectiv, Rebeca Onoriu. (I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...