Au castigat intr-un an, cat altii in zece. Smiley, Andreea Balan si Andreea Banica au incasat sume fabuloase din concerte!

Publicat: 31/12/2013 | 01:07
Au castigat intr-un an, cat altii in zece. Smiley, Andreea Balan si Andreea Banica au incasat sume fabuloase din concerte!

In plina criza financiara, cativa artisti autohtoni au reusit sa rupa si anul acesta topurile nationale si internationale, iar acest lucru le-a adus o multime de concerte, dar si incasari fabuloase. CANCAN.ro a intocmit lista celor mai bogati artisti.

Anul 2013 a fost unul greu pentru o parte din artistii autohtoni, care au fost multumiti daca au avut un concert pe saptamana. Din cauza crizei financiare, spectacolele au fost mult mai putine ca in anii trecuti, asa ca, numai cei mai buni dintre ei au avut un an imbelsugat si s-au putut lauda cu cate doua-trei concerte pe saptamana. Ce-i drept, si onorariile lor au fost pe masura, reusind sa castige in numai 12 luni, cat altii in zece ani. Sumele obtinute nu le-au intrat insa partial in buzunar, deoarece, o parte din onorariu a fost dat impresarilor, instrumentistilor sau dansatorilor.

Iata aici lista celor mai bine platiti artisti in 2013:

 

Andreea Balan: 300.000 de euro

Andreea Balan

Artista incaseaza un onorariu cuprins intre 1800 si 2500 de euro pe spectacol, in functie de complexitatea acestuia. In medie, Andreea a avut intre doua si patru concerte in fiecare saptamana, asa ca, la un calcul simplu, artista si-a „umflat” conturile in 2013 cu aproximativ 300.000 de euro.

 

Smiley: 300.000 de euro

smiley

In ultimii ani, artistul si-a crescut tariful de la o luna la alta, insa organizatorii de spectacole nu au renuntat la serviciile acestuia. Pentru ca a fost implicat si in multe proiecte de televiziune, Smiley nu a putut onora mai mult de unul, cel mult doua spectacole pe saptamana. Cu toate acestea, numai din concerte, cantaretul a reusit sa castige mai mult de 300.000 de euro. Smiley incaseaza intre 5.500 si 7000 de euro pe concert si canta intotdeauna live, acomaniat de instrumentisti.

Corina: 250.000 de euro

corina

Frumoasa blondina a reusit sa lanseze hit dupa hit, iar asta i-a adus concerte „garla”. Corina a avut in anul 2013 si patru spectacole de saptamana, reusind sa castige si ea peste 250.000 de euro. Artista incaseaza intre 2000 si 2300 de euro pe spectacol, in functie de numarul de dansatori cu care trebuie sa vina si de durata concertului.

Alex Velea: 250.000 de euro

Alex Velea

In ultimii doi ani, artistul a reusit sa isi consolideze numele pe piata muzicala din Romania, iar din aceasta vara, viata sa personala a tinut saptamanal prima pagina a ziarelor. Toate aceste lucruri i-au adus lui Alex Velea un plus de celebritate, dar si o multime de concerte. Cu un onorariu intre 2000 si 2500 de euro pe spectacol, artistul a reusit sa castige aproximativ 250.000 de euro.

Andreea Banica: 200.000 de euro

Andreea merge saptamanal la sala de fitness
Andreea merge saptamanal la sala de fitness

Se numara printre artistii cu cele mai multe concerte in anul 2013, ea reusind si sa sparga piata muzicala din tari precum Turcia, Cehia sau Grecia. Artista a avut cel putin doua concerte pe saptamana, iar in lunile de vara a avut si cinci. Cu un tarif cuprins intre 1500 si 2000 de euro, frumoasa cantareata a reusit sa castige peste 200.000 de euro. In noaptea de Revelion, Andreea Banica avea sase spectacole si va castiga peste 20.000 de euro in numai opt ore.

 

Claudia Balan

Citește și...