Au spart topurile și au lăsat criticii fără cuvinte! Ce filme să vezi măcar o dată în viață!

Publicat: 11/10/2018 | 15:23

Unele filme sunt bune și vrei să le vezi de două ori, iar altele sunt bune, dar nu le poți privi mai mult de o singură dată fără să îți simți psihicul violat.

Filmele de mai jos conțin scene fie atât de triste încât nici cei mai puternici oameni nu le-ar putea vedea de două ori, fie atât de violente încât ți-au rămas ireparabil imprimate în minte. În același timp, sunt filme foarte bune, pe care e păcat să le ratezi.

Requiem for a Dream

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

 

Despre ce este vorba: Filmul urmărește viețile a patru oameni și a felului în care drogurile le schimbă ireparabil viețile. Sara este o văduvă care vrea să slăbească și începe să ia niște pastile care ajung rapid să îi sfărâme psihicul și să se transforme într-o adicție. Fiul ei, Harry, este un drogat care visează să devină dealer de droguri cu prietenul său, Tyrone. Iubita lui Harry, Marion, ajunge să se piardă în această lume a drogurilor, iar visurile sale de a deveni designer de modă se rătăcesc pe drum.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Filmul acesta te stoarce emoțional într-un mod de neimaginat. Scenele greu de privit, încărcătura psihologică a personajelor și înțelegerea faptului că filmul este o realitate pentru multe persoane dependente de droguri – toate se îmbină periculos și te vor convinge să nu mai revezi filmul acesta vreodată.

Schindler’s List

filme pe care sa nu le vezi de doua ori

Despre ce este vorba: Povestea omului de afaceri german Oskar Schindler, care a salvat în jur de 1.100 de evrei în timpul Holocaustului, este – înainte de toate – cât se poate de reală. Schindler și-a transformat fabrica într-un mare refugiu pentru evreii care, în alte condiții, ar fi murit în lagărele de exterminare.

De ce nu vei vrea să îl vezi de două ori: Deși filmul este dovada că bunătatea umană poate înflori și în cele mai întunecate condiții, este genul de lucru pe care nu îl poți vedea de două ori. Realismul dureros al evenimentelor te învăluie și este suficient pentru a nu te simți în stare să te uiți de mai multe ori la acest film.

 

Vezi lista completa a filmelor bune pe care să le vezi

Citește și...