Au ucis un bătrân pentru 650 de lei şi au jucat banii la păcănele

Publicat: 13/06/2017 | 12:09

Doi tineri din satul vasluian Pribeşti, comuna Rebricea, au ajuns în arest preventiv după ce au ucis un bătrân de 84 de ani pentru 650 de lei. Cu banii luaţi, cei doi au ajuns la Iaşi şi au pierdut tot la păcănele. Fapta celor doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 24 de ani, a fost descoperită de către un nepot al bătrânului. Acum sunt acuzaţi de tâlhărie urmată de moartea victimei. Unul dintre criminali, Alexandru Gabriel Radovici, este tânărul care, în urmă cu doi ani a încercat să se sinucidă după ce şi-a dat foc în faţa unui bar din Pribeşti, turnându-şi un litru de diluant pe el. A povestit atunci că greutăţile din familie l-au împins la asemenea gest. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detalii înfiorătoare despre acest caz.

După ce au băut până au rămas fără niciun ban în buzunar, Gabriel Alexandru Radovici şi amicul lui, Lucian Ciobanu, s-au gândit de unde să mai facă rost de bani. Şi-au adus aminte de vecinul lor de 84 de ani, Ştefan Sănică, om gospodar şi care, după cum spun cei care-l cunosc, mai strângea câte un ban din pensie. Profitând de faptul că Radovici este vecin cu octogenarul, cei doi au sărit gardul comun şi au intrat peste bătrân în casă. Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, că tinerii l-au luat apoi la bătaie pe octogenar şi i-au cerut să le spună unde ţine ascunşii banii. (VEZI ŞI: Dezvăluiri uluitoare despre cazul ţinut ”la secret” de autorităţi. ”Omul fără chip” din Guvernul israelian a murit suspect în România, în timp ce familia lui ştia că…)

De frică, victima le-a spus tot ce voiau să ştie şi a sperat că-şi vor face milă de el şi-l vor lăsa în viaţă. Numai că nu a fost aşa. După ce au luat cei 650 de lei găsiţi în casa bătrânului, cei doi l-au strâns de gât până l-au omorât pentru a nu spune nimic poliţiştilor. După aceea au plecat liniştiţi la Iaşi şi au jucat toţi banii la păcănele. Crima a fost descoperită câteva ore mai târziu de către nepotul victimei, un bărbat din Iaşi. Acesta a sunat la 112 şi a anunţat că şi-a găsit unchiul mort în casă. La faţa locului au sosit echipajele de poliţie şi criminaliştii.

După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că este vorba de o crimă şi, în scurt timp au reuşit să pună mâna şi pe criminali. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore apoi prezentanţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Ieri, magistraţii Tribunalului Vaslui au emis, pe numele celor doi tineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. (CITEŞTE ŞI: Anchetă la nivel european în cazul camionagiului ucigaş din Vaslui. ADN-ul lui a fost trimis în toate ţările)

În urmă cu aproximativ doi ani, Alexandru Gabriel Radovici a avut o tentativă eşuată de a-şi pune capăt zilelor. A ales să facă lucru acesta într-un mod mai puţin obişnuit. Şi-a dat foc în faţa unui bar din Pribeşti, sătul, spunea chiar el, de viaţa pe care o are. “Am muncit şase luni în Italia. Au fost şase luni foarte grele. Românii muncesc acolo dublu dacă nu triplu faţă de un italian şi sunt răsplătiţi cu nici jumătate din salariul lui. Am pus câţiva bănuţi deoparte, iar apoi m-am întors acasă. Părinţii mei nu muncesc, iar majoritatea banilor pe care i-am câştigat i-am dat în casă. În câteva săptămâni banii s-au cheltuit, iar de aici au început şi scandalurile. Tata îmi reproşa tot timpul că sunt mare, că trebuie să mă duc la muncă şi, pe de o parte, îl înţelegeam. Nu mi-a plăcut niciodată să stau acasă şi să zic «dă-mi mamă sau dă-mi tată un leu, cinci lei, să mă duc la magazin». Problema e că nu aveam unde să mă duc. Am încercat să mă angajez, însă fără noroc. În urma unor certuri de genul acesta cu tata, am ales să mă sinucid. Simţeam că mi s-a umplut paharul, nu mai suportam reproşurile”, spunea atunci Alexandru. (VEZI AICI: Am aflat unde a dispărut după scandalul de la PROTV. Pictorul criminal de la ”Românii au Talent” şi-a schimbat total înfăţişarea şi…)

Metoda aleasă de el pentru a-şi pune capăt zilelor a fost una extremă. Tânărul şi-a turnat un litru de diluant pe el, după care şi-a dat foc. “Îmi amintesc cu groază de acele clipe. Au fost momente teribile. Ţin minte că, după ce mi-am dat foc, am început să alerg. Dacă nu alergăm, poate acum nu mai eram. Fugind, vântul îmi bătea din faţă şi a împiedicat flăcările să-mi ardă faţă. Mai ţin minte că un prieten a ieşit din bar şi m-a acoperit cu o geacă. M-a întrebat ceva, iar de acolo şi până a doua zi, când m-am trezit pe patul spitalului, nu-mi mai amintesc nimic”, povestea, la momentul tentativei de sinucidere, Alexandru Radovici. (NU RATA: Imagini în premieră! Şi-a împuşcat în cap fosta iubită, dar a sfârşit dramatic. Familia i-a ridicat interlopului un altar în faţa blocului!)

LAURA MIRON

Citește și...