Avertisment: ”E iminentă o criză alimentară în România!” PSD solicită Guvernului să declare stare de calamitate naturală

Publicat: 10/04/2020 | 16:48
Avertisment: ”E iminentă o criză alimentară în România!” PSD solicită Guvernului să declare stare de calamitate naturală

PSD avertizează că, din cauza secetei, este iminentă o criză alimentară în România! Social-democrații cer ca Guvernul să declare stare de calamitate naturală, să acorde vouchere fermierilor şi să accelereze investiţiile în sistemele de irigaţii.

Pe lângă măsurile propuse de PSD pentru combaterea efectelor pandemiei, Guvernul trebuie să ia urgent următoarele decizii pentru contracararea secetei: declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină, linie de credit cu garanţii de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă şi suspendarea plăţii acesteia, accelerarea investiţiilor pentru sistemele de irigaţii şi anti-grindină„, se arată într-un mesaj al PSD postat, vineri, pe Facebook.

Potrivit PSD, România se confruntă cu o secetă profundă, iar „fermierii încep să ‘întoarcă culturile pentru a le înlocui pe cele compromise cu altele noi„. „Iar peste toate astea, Guvernul PNL dă liber la plecarea din ţară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forţă de muncă, mergem pe contrasens faţă de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie„, adaugă PSD.

Citește și...