Avertisment OMS! Ar putea să reapară focare de COVID-19 în zonele în care epidemia a trecut

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 11:01
Avertisment OMS! Ar putea să reapară focare de COVID-19 în zonele în care epidemia a trecut

Avertisment OMS! Ar putea să reapară focare de COVID-19 în zonele în care epidemia a trecut. Este vorba despre țările care renunță prea repede la măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Există riscul crescut al unui al doilea val de coronavirus, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

”Trebuie să fim conştienţi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri, doar pentru că îmbolnăvirile scad, că va continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să avem un al doilea vârf în timpul acestui prim val.

Drept urmare, cred că acum, statele din Europa, America de Nord, multe alte state din jurul lumii, din sud-estul Asiei, trebuie să continue să ia măsuri de sănătate publică și socială, de supraveghere, măsuri de sănătate publică, de testare și o strategie cuprinzătoare pentru a asigura că vom continua trendul descendent pentru nu a avea imediat un al doilea vârf”, a declarat Mike Ryan, director în cadrul OMS.

Coronavirus România, 27 mai

Încă trei pacienți infectați cu virusul COVID-19 au decedat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, după raportarea oficială a Institutului Naţional de Sănătătate Publică. Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns, astfel, la 1219.

Numărul de cazuri de coronavirus în România a ajuns la 18.429. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Bilanțul deceselor a crescut la 1.216. (CITEȘTE ȘI: CAZUL MEZZOSOPRANEI MARIA NICOARĂ. CE S-A ÎNTÂMPLAT CU PRESUPUSA AMANTĂ A SOȚULUI)

La ATI sunt internați 181 de pacienți, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.