Bacalaureat 2019. Un elev a scris despre Viorica Dăncilă, pe foaia de examen: „Ca să nu ajungi…”

Publicat: 02/07/2019 | 11:32
Bacalaureat 2019. Un elev a scris despre Viorica Dăncilă, pe foaia de examen: „Ca să nu ajungi…”

Absolvenții claselor a XII-a au început luni, 1 iulie, prima probă scrisă la limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2019. Un absolvent de liceu de la Colegiul Național Tudor Vianu din București a amintit-o, în lucrarea sa, și pe Viorica Dăncilă, șefa Guvernului.

La proba scrisă de Limbă și literatura română de la Bacalaureat, punctul B de la Subiectul I a avut următoarea cerință: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”.

Un elev a dat-o exemplu pe Viorica Dăncilă la proba scrisă de Limba și literatura română. „Unul dintre elevii mei mi-a spus că a făcut trimitere, atunci când a argumentat necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs, la situația în care a fost pus premierul Viorica Dăncilă. El a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”, a declarat Monica Anisie, profesoară de Limba română la Colegiul Național Tudor Vianu din București, pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educației, iar în prezent este coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

Cum se calculează media la Bac 2019

Ca să calculezi media finală a examenului de Bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă. Mai exact: Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2.

În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3. Prin urmare, dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5; Matematică – 8; Chimie 9,40. Media la BAC se calculează în felul următor: (8,5+8+9,40)/3= 8,63.

Citește și...