CANCAN.RO transmite LIVE de la Palatul Regal, locul în care va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai! Imagini sfâşietoare

Publicat: 07/12/2017 | 13:01

România şi-a pierdut Regele şi se pregăteşte de cele mai mari funeralii din ultimii 50 de ani. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, transmite LIVE  de la Palatul Regal şi de la Palatul Elisabeta, locurile în care familia Regală a anunţat că va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai după ce va fi adus la Bucureşti.

UPDATE 13:39 Românii care l-au iubit pe Regele Mihai au venit şi au depus flori, scrisori şi lumânări în faţa Palatului Elisabeta. 

Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, transmite LIVE de la Palatul Regal şi Palatul Elisabeta, locurile în care va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai! Românii deja s-au strâns la Palat pentru a-i aduce un ultim omagiu.
 

LIVE de la Palatul Elisabeta! Imagini sfâşietoare —> 

Posted by Cancan.ro on Thursday, 7 December 2017

Porţile Palatului Regal s-au umplut de flori şi coroane funerare aduse de români, iar pe trotuar s-a aşternut un ”covor de lumânări” aprinse ca să-i lumineze calea către viaţa de dincolo.

Conform comunicatului trimis de Casa Regală, avionul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va ajunge în România pe data de 13 decembrie, va ateriza pe Aeroportul Otopeni unde va avea loc o scurtă slujbă religioasă, unde va participa doar Familia Regală. După aceea, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat la Castelul Peleş, acolo unde va fi depus în Holul de Onoare, de asemenea, publicul nu va avea acces.

Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Majestatea Sa vor putea face asta începând de miercuri seara, 13 decembrie, după ora 21:00, dar şi în zilele de joi şi vineri, încă de la primele ore ale dimineţii (de la ora 08:00 la 22:00).

Cei care doresc să aducă flori, le vor putea depune în grădina Palatului Regal şi, de asemenea, sunt rugaţi să nu fie însoţiţi de copii mai mici de 7 ani şi să aibă o ţinută corespunzătoare.

Sâmbătă, pe data de 16 decembrie, trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Palatul Regal de pe Calea Victoriei, unde va avea loc o scurtă slujbă religioasă, dar şi o ceremonie militară. Apoi cortegiul funerar se va îndrepta pe traseul Calea Victoriei – Piaţa Unirii, până la intrarea pe Dealul Mitropoliei, unde la ora 11:30 va începe slujba de înmormântare, în Catedrala Patriarhală, unde publicul nu va avea acces.

Seara, tot pe 16 decembrie, se va îndrepta către Curtea de Argeş, acolo unde va avea loc slujba de îngropare a Majestăţii Sale. Cei care vor să participe la această slujbă o vor putea face doar de la porţile Arhiepiscopiei Argeşului.

Familia Regală a anunţat doliu timp de 40 de zile, fiind deschise cele trei cărţi de condoleanţe, unde oamenii pot lăsa mesaje în memoria Regelui.

 

Citește și...