Toata lumea se intreaba de ce are covrigul coada, insa putini stiu. Interesant este ca nici multi dintre cei care fac acest produs nu au o explicatie clara, si afirma ca asa se fac covrigii. CANCAN.RO a deslusit insa misterul.
Covrigul se defineste prin gaura din mijloc, iar daca n-ar avea-o, ar fi o chifla cam tare. Desi sursele istorice sunt sarace in privinta covrigului, acesta ar fi luat nastere la fel ca micul. Covrigul este creatia unei gospodine care, dupa ce a facut paine in casa, a constatat ca i-a mai ramas niste aluat, si s-a gandit ca este pacat sa-l arunce. Asa ca l-a intins ca pe un carnat, dupa care l-a impletit rotund si cu gaura.
Anul trecut, la nivel naţional erau inregistrate 4.000 de covrigarii, din care 480 numai in Bucuresti. La o vanzare medie de 500 de covrigi pe zi, piaţa covrigilor din Romania ajungea la o valoare anuala de 160 de milioane de euro.
Asa au aparut micii!
Legenda spune ca mititei au aparut undeva in Bucuresti, la sfarsitul secolului 19, la hanul La Iordani, un local bine cunoscut pentru carnatii pe care ii prepara. Intr-o seara, bucatarii au ramas fara invelis la carnati si au fost nevoiti sa ii prajeasca, asa rezultand micii.