Cu 70 ani in urma au aparut primele aparate de electrostimulare in SUA, fiind apoi continuu imbunatatite de catre echipe alcatuite din medici si oameni de stiinta. Un aparat de electrostimulare detine un anumit numar de electrozi din silicon care se monteaza pe corp cu ajutorul unor benzi elastice si conform unor scheme kinetoteraputice, fiind pozitionati in functie de polaritati (+ sau -) pe terminatiile musculare.
Astfel, de exemplu daca centimetrii in plus sunt localizati in jurul taliei, atunci o mare parte din electrozi se vor monta in zona respectiva, iar restul pe brate, fese, pulpa superioara, gambe etc.. Acesti electrozi trimit impulsuri electrice stimuland si tonifiind musculatura deja existenta. Un avantaj esential al tratamentelor cu aparate de electrostimulare este faptul ca muschii sunt lucrati fara depunerea unui efort, ceea ce le incadreaza in categoria de fitness pasiv. Multitudinea de electrozi ne permite sa lucram toate zonele dorite si sa ne remodelam corpul dupa voia noastra!
Beneficiile acestui tratament
Contraindicatii: Aceste aparate nu pot fi folosite de catre persoanele care sufera de boli cardiace grave, cele care au tije metalice, femeile insarcinate sau cele care alapteaza.
Aceasta modalitate de fitness pasiv este foarte raspandita in SUA, unde se afla de asemenea si cele mai performante aparate de acest gen. Centrele de electrostimulare din SUA tind sa ia locul salilor de aerobic, deoarece prin intermediul acestora femeile economisesc timp, nu depun efort si obtin rezultate vizibile foarte repede.