Ce criterii trebuie să fie îndeplinite pentru ca restricțiile să fie ridicate în România

Autor:
Publicat: 20/04/2020 | 16:16
Ce criterii trebuie să fie îndeplinite pentru ca restricțiile să fie ridicate în România

Ce criterii trebuie să fie îndeplinite pentru ca restricțiile să fie ridicate în România. Ministrul Sănătății a făcut anunțul.

Criterii:
-Numărul deceselor
-Evoluția focarelor
-Gradul de afectare a personalului medical
-Aglomerația din ATI
-Curba cazurilor noi

”Dacă observăm o scădere a numărului de cazuri noi timp de două săptămâni, de-abia după putem să ne gândim la alte metode (de prevenire a răspândirii virusului). (Deciziile privind relaxarea) vor veni când vom vedea acea curbă a cazurilor noi că începe să scadă și vom lua în funcție de fiecare comunitate în parte. Încă avem focare în expansiune, avem transmitere locala si la fiecare din ele avem motive sa fim precauti”, a declarat Nelu Tătaru.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 469 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 98.491 de teste.

(CITEȘTE ȘI: STREINU-CERCEL, PREVIZIUNI SUMBRE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS! „MĂ AȘTEPT CA ÎN URMĂTOARELE 5-10 ZILE SĂ AVEM O PROBLEMĂ”)