Ce drama ascunde familia lui Gică Hagi!

Autor: Keva Iosif
Publicat: 12/08/2019 | 22:05
Ce drama ascunde familia lui Gică Hagi!

Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, a povestit în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, drama prin care a trecut familia sa în perioada neagră a comunismului.

Nimeni nu a știut până acum că străbunicul actriței a fost închis în lagărul din Aiud, bunicul din partea mamei a muncit la canal, iar unul dintre unchi a trecut prin ororile „Experimentului Pitești”.

La numai 24 de ani, Kira Hagi joacă într-unul dintre cele mai tulburătoare pelicule românești „Între chin și amin”, regizate de Toma Enache. Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, deținut politic, pe nume Tase Caraman, ajuns la reeducare prin tortură în lagărul de la Pitești. Acesta reușește cu ajutorul credinței să scape cu viață.

Filmul este de o încărcătură emoțională terbilă și zugrăvește una dintre cele mai negre perioade ale regimului comunist: ”fenomenul Pitești” prin care deţinuţii politici, foarte mulți dintre ei studenţi de elită, tineri care se opuneau sistemului, au fost siliţi să se tortureze reciproc. În perioada 1949-1952 peste 5.000 de oameni și-au găsit sfârșitul în spatele gratiilor, inclusiv călăii, pentru ca nimeni vreodată să nu mai poată povesti ororile petrecute dincolo de zidurile pușcăriei.

Invitată la emisiunea „În fața ta” de la Digi 24, Kira Hagi a povestit ce anume a determinat-o să se implice în acest proiect și să accepte rolul oferit în film. Tatăl Marilenei Hagi, Dima Vlahbei, adică bunicul Kirei și al lui Ianis Hagi, a avut tatăl închis în pușcăria de la Aiud timp de 15 ani. Asta, după ce a fost ținut prizonier de război în Siberia. Din păcate, străbunicul actriței avea să își găsească sfârșitul dincolo de gratii.

Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud, și, în timp ce filmam, mă ducea bunicul la Jilava, a fost un moment de vindecare pentru amândoi, în care mi-a povestit  toate suferințele prin care a trecut el. Știam povestea, dar o știam vag”, a povestit Kira.

Citește și...