Ce este anosmia, simptomul pe care îl au bolnavii asimptomatici infectați cu coronavirus

Autor:
Publicat: 29/03/2020 | 16:11
Ce este anosmia, simptomul pe care îl au bolnavii asimptomatici infectați cu coronavirus

Coronavirusul a creat panică în toată lumea, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 crește de la o zi la alta. Ce este anosmia, simptomul pe care îl au bolnavii asimptomatici infectați cu coronavirus.

Coronavirusul poate debuta cu dificultăți respiratorii, tuse seacă și febră. Totuși, specialiștii susțin că aceste simptome ar putea să apară mai târziu la o treime dintre persoanele infectate. La început, însă, apare de fapt anosmia, reprezentând pierderea mirosului și a gustului.

Un reprezentant al Societății de Rinologie din Marea Britanie a vorbit despre acest simptom. (CITEȘTE ȘI: UN MEDIC DIN ARGENTINA COMPARĂ CORONAVIRUSUL CU CIUMA NEAGRĂ. MESAJ DUR PENTRU LOCUITORII PLANETEI: “VOM MURI DIN CAUZA UNOR IDIOȚI!”)

„În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept prim simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia”, a spus acesta.

Scenariul 4 în care va intra România după ce numărul pacienților infectați cu noul coronavirus va atinge cifra 2.000 se apropie, din nefericire, cu pași repezi. Nu numai vârstnicii sunt afectați de acest virus mortal ci și tinerii.

Este și cayul unei tinere de numai 27 de ani, domiciliată în județul Botoșani. Pe data de 22 martie, femeii i-au fost recoltate probe biologie, iar după ce s-a efectuat analiza s-a constatat că era infectată cu COVID-19. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.