Ce înseamnă când visezi peşte. Ce legătură are cu fertilitatea şi cu dezvoltarea personală

Publicat: 29/08/2017 | 14:05

Ce înseamnă când visezi peşte. Dacă visezi că prinzi un peşte înseamnă că gândurile tale ascunse vor ieşi la suprafaţă, mai ales când visele sunt asociate cu oceanul, spun specialiştii în descifrarea viselor. Semnificaţiile pot fi, însă, mult mai diverse, mai ales că peştele este văzut, adesea, ca un simbol al fertilităţii şi al dezvoltării personale.

Când visezi un peşte care înoată, de exemplu, înseamnă că te gândeşti la conceperea unui copil, mai spun specialiştii. Oamenii asociază deseori imaginea spermei cu peştele în ocean. Unele femei visează peşti înotând când rămân însărcinate.

Ce înseamnă când visezi peşte. Ai nevoie de recunoaştere

Visele despre peşti pot implica şi situaţii evazive. Visul poate să îţi transmită fie că ai multe şanse să îţi atingi scopurile, fie că eşti „la pescuit” de sentimente şi ai nevoie de atenţie şi de recunoaştere.

Ce înseamnă când visezi șerpi

Ce înseamnă când visezi peşte gătit

Când visezi că găteşti şi că mănânci peşte înseamnă că îţi hrăneşti sufletul, spun specialiştii. Mâncatul peştelui simbolizează încorporarea noilor realizări în identitatea ta, în timp ce gătitul este asociat cu pregătirea spirituală pentru noi cunoştinţe.

Ce înseamnă când visezi peşte. Curăţatul simbolizează autocenzura

Curăţarea peştelui este legată de gătit şi mâncat, aşa că atunci când aveţi astfel de vise înseamnă că vă modificaţi conştient emoţiile într-un mod în care să poată fi transmise şi acceptate de ceilalţi. Cel care se visează curăţând peşte îşi cenzurează emoţiile şi nu spune pe de-a-ntregul ce simte.

Ce înseamnă când visezi peşte mort

Un peşte mort în vis simbolizează dezamăgire sau pierdere. Pierderea poate fi asociată cu puterea/sănătatea, dar şi cu o idee, un capitol spiritual al vieţii sau cu infertilitatea.

Ce înseamnă când visezi peşte în acvariu

Acvariul simbolizează containerul emoţiilor noastre. Mărimea şi calitatea acvariului îi arată celui care îl visează în ce stare sunt emoţiile sale. Visul vă poate arăta şi cum să vă păstraţi emoţiile sub control. Dacă vă uitaţi la un peşte într-un bol de sticlă înseamnă că vă simţiţi exclus din societate sau că viaţa voastră nu duce nicăieri.

Ce înseamnă când visezi peşte. Simbolul religios

Peştele este şi simbolul străvechi al creştinismului, aşa că visarea unui peşte poate fi interpretată prin prisma credinţei şi a experienţelor legate de biserică. Uitaţi-vă în orice carte ilustrată despre creştinism şi o să găsiţi imaginea lui Iisus pe o corabie de pescuit. Expresia „Dă-i unui om un peşte şi îl vei hrăni pentru o zi; învaţă-l să pescuiască şi îl vei hrăni toată viaţa” poate avea şi ea legătură cu visul în care apare peştele.
Citește și...