Ce pensia încasează lunar Nina Iliescu! E cu mult peste ceea ce primeşte soţul ei, fostul preşedinte al României

Publicat: 13/01/2018 | 12:14

Nina este alături de soţul ei, Ion Iliescu, de aproximativ 66 de anui. Soţia fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, are o pensie substanţială. Veniturile ei lunare sunt mai mari decât cele ale partenerului său de viaţă.

Nina Iliescu încasează suma de 10.600 de lei pe lună. Astfel, fosta primă doamnă a României îl depăşeşte ca bani pe cel care îi este soţ, Ion Iliescu, care încasează o pensie de 3.916 lei. Dar aceştia nu sunt singurii bani pe care îi primeşte lunar. El mai beneficiază şi de o indemnizaţie pentru că a ocupat funcţia supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. În total, fostul preşedinte al României încasează 9.247 de lei pe lună.

Ion Iliescu este căsătorit din 1951 cu Nina Iliescu, dar fostul preşedinte nu poartă verighetă. În pofida vârstei, de 87 de ani, fostul comunist a rămas fidel convingerilor sale religioase şi a declarat public că nu crede în Dumnezeu, ci “în forţa omului”. Despre Mântuitor, Iliescu spunea într-un interviu că “Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care “şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”.

Motivul incredibil ar fi că bărbatul este ateu, iar căsătoria s-a legat doar la Starea Civilă, nu şi în faţa lui Dumnezeu, scrie click.ro. Asta deşi, sunt mulţi atei care aleg să poarte verigheta pe mâna dreaptă după ce se căsătoresc doar civil.

O prezenţă discretă, Nina Iliescu a “moştenit”, dupa Revoluţie, o funcţie onorifică, însa cu un puternic impact asupra psihicului românului. Este vorba de “prima doamnă” a ţării, poziţie ocupată înainte de 1989 de Elena Ceauşescu.

Discretă, partenera de viaţă a lui Ion Iliescu a evitat să se afişeze în public, puţinele sale apariţii în faţa camerelor de luat vederi fiind la braţul fostului preşedinte, în special în zilele de vot.

Citește și...