Ce s-a citit pe fața lui Gheorghe Dincă în timpul reconstituirii crimelor: ”E o defecțiune de tip psihic, s-a decuplat de la realitate”

Autor:
Publicat: 17/09/2019 | 21:32
Ce s-a citit pe fața lui Gheorghe Dincă în timpul reconstituirii crimelor: ”E o defecțiune de tip psihic, s-a decuplat de la realitate”

Specialiștii în comunicare au încercat să descifreze mimica total relaxată pe care a afișat-o Gheorghe Dincă în timpul celor două reconstituiri ale crimelor pe care a recunoscut că le-a comis. 

Dumitru Borțun, profesor de comunicare la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), susține că Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, este acum detașat deoarece „s-a decuplat de la realitate” și nu mai este în „postura de animal hăituit din primele zile” când a fost prins de polițiști.

Borțun susține că a constatat o schimbare în comportamentul lui Dincă față de momentul în care bărbatul a fost arestat.

Gheorghe Dincă e detașat, nu știi dacă vine dintr-o asigurare de genul stai liniștit că nu pățești nimic, avem noi grijă sau pur și simplu e o defecțiune de tip psihic, s-a decuplat de la realitate, nu mai stă să-și imagineze consecințele faptelor sale, ale anchetei, ale condamnării.

Probabil e o reacție de protecție a psihicului foarte stresat de a ieși din această capcană prin detașare emoțională. Stă, se uită în ochii anchetatorilor, dă explicații, gesticulează, dă din mâini, ca un om care s-a regăsit, nu mai e în postura de animal hăiuit din primele zile”, a declarat specialistul pentru libertatea.ro.