Acasă » Trending » Ce se întâmplă în România, de fapt? Harta COVID ne dă viaţa peste cap. Unde s-au luat cele mai drastice decizii

Ce se întâmplă în România, de fapt? Harta COVID ne dă viaţa peste cap. Unde s-au luat cele mai drastice decizii

De: Eliza Popescu 01/09/2021 | 08:37

În cursul zilei de ieri, țara noastră a înregistrat un record de infectări cu noul coronavirus. În România s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 1313 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dar și 31 de noi decese. În mai multe localități din țară s-au impus măsuri noi, după ce rata de incidență a crescut. 

România a înregistrat o explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. 1313 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul chinezesc, iar 31 au murit. Autoritățile au luat măsuri în mai multe localități din România, după ce rata de incidență la mia de locuitori a crescut.

Două localități din Arad au primit noi restricții

Autoritățile au impus restricții noi în două localități din Arad – Dezna și Ignești, după ce incidența a crescut. Astfe că, în Dezna, în cursul zilei de luni, rata de infectare a ajuns la 5,31 la mia de locuitori, iar în localitatea Ignești, rata este de 4,35 la mia de locuitori. CJSU a decis impunerea unor noi măsuri pentru localnici. Cetățenii nu au voie, în timpul weekendului, să circule după orele 20:00. Iar de la orele 18:00, magazinele se vor închide. Măsurile rămân în vigoare până când incidența scade sub 3,5 la mia de locuitori. Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol, cluburile se vor închide la interior, iar evenimentele cu public numeros în spațiul deschis este interzis. Și alte două localități din județ, Moneasa și Fântânele, au înregistrat incidențe de 2,4, respectiv 1,88. De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 23955 de cazuri și 978 de decese.

Covid-19 în județul Arad, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

O comună din Cluj, în carantină! A fost prima localitate care a intrat în carantină, în valul 4

Prima localitate din România care a intrat în carantină este comuna Mărgău din județul Cluj, care are aproximativ 1500 de locuitori. A înregistrat o incidență de peste 3 la mia de locuitori. Autoritățile au impus reguli cetățenilor încă de la sfârșitul lunii august.

Conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență reunit la nivelul județului Cluj, în 23 august autoritățile au decis să interzică:

– activitatea în cinematografe/spectacole/concerte;
– spectacolele de tip drive-in;
– concerte, festivaluri, spectacole sau alte evenimente publice sau private în aer liber;
– activități sportive și recreative în aer liber;
– evenimentele private de tipul botezurilor, nunților etc;
– activitatea restaurantelor și evenimentelor în restaurante/cafenele, atât în interior, cât și în aer liber;
– evenimentele în interiorul restaurantelor, cafenelelor, hoteluri.

De la începutul pandemiei, în judeţul Cluj s-au înregistrat 58626 de cazuri și 666 de decese.

Covid-19 în județul Cluj, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

Locuitorii unei comune din Dâmbovița sunt obligați să poarte masca în toate spațiile publice

O altă localitate din România care a trecut în scenariul roșu este comuna Morteni din județul Dâmbovița, după ce rata de infectare este de 4,47 la mia de locuitori. Cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, este instituită carantina de noapte.

CJSU Dâmbovița a decis:

„Art.1. (1) Se constată depășirea incidenței cumulate la 14 zile, peste 3/1000 locuitori în comuna Morteni (4,47/1000 locuitori);

(2) La nivelul unității administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) vor fi aplicate măsurile specifice intervalului de referinţă (peste 3/1000 locuitori) al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021;

(3) În unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) măsurile specifice intervalului menționat se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 26.08.2021;

Art.2. Se aprobă instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare de pe raza comunei Morteni;”

Potrivit H.G. nr. 826/05.08.2021, în localitățile în care rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber. De asemenea, sunt interzise nunțile și botezurile.

Hotărârea de Guvern stabilește totodată că „în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00”.

De la începutul pandemiei, în judeţul Dâmbovița s-au înregistrat 22763 de cazuri și 833 de decese.

Covid-19 în județul Dâmbovița, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

O localitate din Neamț a intrat în scenariul roșu

Autoritățile din județul Neamț a emis o listă cu regulile pe care trebuie să le respecte cetățenii, după ce numărul de cazuri de infectare a crescut (incidența 4,43). Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț – CJSU a decis ieri, 31 august, de la ora 08:00, ca în localitatea Săbăoani să fie interzise activități și evenimente atât în aer liber, cât și în spații închise. Astfel, localnicii nu mai au voie să ia parte la manifestări sportive, botez, nuntă, masă festivă sau concerte. De asemenea, și localurile, restaurantele, cafenelele și terasele se vor închide pentru următoarele două săptămâni. În weekend, pe timpul nopții, se aplică restricții. De vineri și până duminică, persoanele nu au voie să circule în intervalul 20:00 – 05:00.

De la începutul pandemiei, în judeţul Neamț a înregistrat 19394 de cazuri și 778 de decese.

Covid-19 în județul Neamț, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

Două localități din județul Iași au intrat în scenariul galben

Alte două localități au intrat în scenariul galben. Este vorba despre localitățile Ceplenița (incidența 2,61) şi Răchiteni (incidența 2,13) din județul Iași.

Activitatea în baruri, cluburi, discoteci și a operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă în intervalul orar 5,00 – 2,00 fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Organizarea de evenimente private este permisă cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecţie sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

De la începutul pandemiei, în judeţul Iași s-au înregistrat 43037 cazuri și 946 de decese.

Covid-19 în județul Iași, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

6 localități din județul Călărași sunt în scenariul galben

Autoritățile au anunțat că șase localități din județul Călărași au trecut în scenariul galben, după ce rata de infectare a crescut. Rata județului Călărași este de 0,57 la mia de locuitori. Cele șase localități care au intrat în scenariul galben: municipiul Olteniţa (1,61), Ştefan Vodă (1,32), Şoldanu (1,2), Unirea (1,1), Grădiştea (1,07), municipiul Călăraşi (1,15). Restul localităţilor se află în scenariul verde.

De la începutul pandemiei, în judeţul Călărași s-au înregistrat 10401 cazuri și 388 de decese.

Covid-19 în județul Călărași, România la data de 1 septembrie 2021. Sursă: captură https://covid19.geo-spatial.org/

Sursă foto: Pixabay, capturi covid19.geo-spatial.org

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București Activează în presa online de mai bine de 4 ani
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț a făcut actrița odată cu postarea fotografiilor
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...