Acasă » Știri » Cele mai frumoase rase de pisici. Sunt frumoase, jucăuşe şi un partener de joacă al copiilor

Cele mai frumoase rase de pisici. Sunt frumoase, jucăuşe şi un partener de joacă al copiilor

De: Cancan 14/07/2017 | 16:59
Cele mai frumoase rase de pisici. Sunt frumoase, jucăuşe şi un partener de joacă al copiilor
Pisicuţele sunt excelenţi parteneri de joacă pentru copii

Pisica este unul din cele mai vechi animale de companie ridicată la rang înalt încă din vremea egiptenilor. Dacă în trecut, utilitatea ei în gospodărie se rezuma la prinsul şoarecilor, acum aceste micuţe animale tind să devină aproape un membru al familiei. Cele mai frumoase pisicuţe sunt de multe ori şi cele mai apreciate, şi asta şi datorită calităţilor sale, care le transformă într-un partner perfect de joacă!

Pisica Ragdoll

Pisicile Ragdoll sunt cunoscute mai ales datorită faptului că atunci când sunt luate în braţe, devin complet relaxate, de parcă ar fi de… carpă. Este o pisică foarte docilă, ascultătoare şi dornică să fie pe placul tuturor. Seamăna foarte mult cu siamezele, birmanezele şi persanele, la origine fiind de fapt încrucişarea unei persane albe cu un birmanez. Pisicile Ragdoll sunt masive, motăneii putând ajunge să cantăreasca până la 7-12 kilograme. Pisicuţele sunt ceva mai micuţe, cantărind cu 2-3 kilograme mai puţin decât masculii. Blănita este semi-lungă, dar nu cade în cantităti mari.

Pisica Ragdoll este una dintre cele mai sociabile pisici
Pisica Ragdoll este una dintre cele mai sociabile pisici

Este una dintre cele mai sociabile pisici, îi plac deopotrivă oamenii şi animalele, dar îşi adoră stăpanii. Vă va aştepta în fiecare seară în faţa uşii pentru a vă întâmpina, iar dacă se intamplă să încuiaţi afară o pisică Ragdoll mai în varstă va sta ore în şir în faţa uşii aşteptând să vă întoarceţi şi să îi deschideţi. Este prima care vă întâmpină oaspeţii, fiind extrem de curioasă şi de indrăzneată. Este blândă, naivă şi nu se teme de străini, aşa că poate fi uşor furată. Învaţă foarte rapid ce are voie să facă şi ce nu are voie şi nu vă va ieşi din cuvânt. Pisicile din această rasă pot să înveţe să aducă obiecte precum un cătel şi ar face aproape orice pentru a vă fi pe plac. Este lipicioasă şi are nevoie de afecţiune, atenţie şi companie.

Rasa Cymric

Cu o blăniţă mătăsoasă, lungă şi pestriţă, dar cu o codiţă aproape invizibilă, pisica din rasa Cymric este foarte simpatică şi haioasă, mai ales datorită mustăţilor lungi şi ochilor mari. Este totodată considerată un exemplar superb, de a cărei apariţie te îndrăgosteşti pe loc.Pisica din rasa Cymric apare într-o mulţime de varietăti în ceea ce priveşte lungimea cozii. Tipurile de cozi sunt impărtite în patru clase mari, respectiv fără coadă, cu o usoară apariţie de coadă, butucănoasă şi uşor lungă. Din moment ce gena responsabilă de lipsa cozii este dominantă, toate pisicile din rasa Cymric care au parte de gena Manx vor avea parte de una dintre cele patru varietăti de coadă. Cele fără coadă sunt apreciate pentru că pot să concureze cu succes în competiţii. Acestea au de obicei o adancitură la baza coloanei vertebrale, în zona în care ar fi trebuit să fie coada. Cele care au o usoară urmă de coadă, precum şi cele care au o coadă mică, butucănoasă, şi cele care au coadă aproape la fel de lungă ca şi a unei pisici normale, sunt folosite pentru împerechere sau sunt vândute ca şi animale de companie. Aceste pisici sunt cunoscute ca excelenţi vanători de şoareci şi indiferent dacă sunt cu părul scurt sau cu părul lung, pisicile deţin abilităti de vanătoare şi o natură extrem de alertă.

Pisicile Cymric sunt cunoscute ca excelenţi vanători de şoareci
Pisicile Cymric sunt cunoscute ca excelenţi vanători de şoareci

Cu o pisică din rasa Cymric în jurul casei nu veţi mai avea nevoie şi de un câine de pază. Această pisică va păzi casa, va reacţiona rapid şi va mârâi amenintător atunci când este nevoie. Este posibil chiar să atace dacă ea va considera necesar acest lucru. Dar dacă vă va vedea că nu reacţionaţi alarmat, se va calma. În perioada în care nu este ocupată cu protecţia casei împotriva şoarecilor, a altor câini sau alte amenintări, pisica Cymric este un prieten adevărat, cu o personalitate echilibrată, o pisică afectuoasă, căreia îi place un mediu inconjurător liniştit. Dar acest lucru nu inseamnă că este o pisică inactivă. Este o pisică activă, fericită, jucăusă, care va dori tot timpul să vă urmărească prin casă şi să asiste la toate activitătile pe care le faceţi. În momentul în care veţi dori să vă odihniţi, să vă aşteptaţi că vă va sta în braţe, linistită. Dacă totuşi nu este momentul pentru un somn în braţele dumneavoastră, se va aşeza într-un loc de unde va putea să vă urmărească fiecare mişcare. Pisica din rasa Cymric are o capacitate de adaptabilitate foarte mare dacă îi sunt oferite activităti şi este supusă unor intense activităti sociale. Îi face plăcere să cunoască noi oameni, să îi întâmpine cu bucurie şi să se frece de picioarele lor. De asemenea, este capabilă să se adapteze în case noi şi în noi familii dacă viaţa o indreaptă pe aceste căi. Pisica Crymic este foarte desteaptă şi capabilă să înveţe noi trucuri, inclusiv să aducă obiecte şi să vină când este strigată. Este o pisică ce poate să fie plimbată în lesă dacă este invăţată de mică acest lucru.

Pisica norvegiană de pădure

Norvegiana de pădure este una dintre cele mai vechi rase de pisici, care de-a lungul istoriei a evoluat şi s-a adaptat pentru a putea face faţă ostilului climat scandinav. Norvegiana de pădure este o pisică de statură mare, capul este triunghiular, urechile sunt mari, late la bază şi amplasate la distanţă cu smocuri de păr tip lynx. Ochii sunt mari şi ovali, bine deschişi, aşezaţi puţin oblic, sunt permise toate culorile iar expresia este alertă. Norvegiana de pădure are picioarele puternice mari, înalte, iar picioarele din spate sunt mai mari decât cele din faţă; labele sunt mari şi rotunde, cu smocuri de păr între degete. Coada este lungă şi stufoasă, blana este semilunga aşezată în două straturi, un sub-strat abundent acoperit de cel de al doilea strat de păr lung, lucios şi impermeabil. Sunt permise toate culorile inclusive cele cu alb, excepţie făcând tiparele cu point în nuanţe de ciocolatiu şi lila.

Norvegiana de pădure este una dintre cele mai vechi rase de pisici
Norvegiana de pădure este una dintre cele mai vechi rase de pisici

Norvegiana de pădure este una din cele mai prietenoase rase de pisici, se adaptează la aproape orice fel de situaţie, de obicei au un temperament docil şi au răbdare cu copiii. Pisicile norvegiene se îndrăgostesc foarte uşor de casă şi de familia lor şi cel mai fericite sunt atunci când se află în preajma oamenilor, a copiilor şi a altor animale de companie.Norvegienele de pădure sunt înzestrate cu inteligenţă şi curiozitate naturală, sunt calme, răbdătoare şi nu se stresează uşor. Deşi sunt prietenoase, nu vă aşteptaţi ca norvegiana să vina şi să vi se aşeze în braţe. Sunt pisici cărora le place să li se dea atenţie şi, tocmai de aceea, este foarte uşor să mergi cu ele în expoziţii.

Pisica Maine Coon

Pisica din rasa Maine Coon este una dintre cele mai mari rase de pisici din lume. Are un corp musculos, cu un schelet puternic, rezultat al adaptării la condiţiile vitrege de vreme din statul Maine din Statele Unite ale Americii, situat la graniţa cu Canada. Gâtul este lung, picioarele musculoase şi puternice, cu smocuri de păr între degete, fiind astfel perfect adaptate la mersul prin zăpada.

Pisica din rasa Maine Coon este foarte devotată
Pisica din rasa Maine Coon este foarte devotată

Coada este mare, cu blana stufoasă, capul de dimensiuni medii şi de formă pătrată, la prima vedere. Această impresie este dată de bărbia puternică şi botul masiv, cu mustăţi lungi. O altă trăsătură distinctivă a pisicii din rasa Maine Coon sunt urechile mari, cu smocuri de păr la vârfuri, asemănătoare cu cele ale unui linx. Ochii mari şi expresivi pot avea mai multe culori, de la verde, galben şi verde, până la albastru şi roşcat. De asemenea, pisicile din rasa Maine Coon pot avea un ochi albastru şi unul de altă culoare! În general, la maturitate, masculii din rasa Maine Coon ating greutatea de 10 kilograme, însă există şi specimene mult mai mari. Femele sunt mai micuţe decât masculii. Pisica din rasa Maine Coon este foarte devotată, chiar dacă poate dură chiar şi câteva luni până când se va obişnui cu noua locuinţă şi cu noii stăpâni. Crescătorii spun că aceasta este o perioadă de testare, în care pisica decide ce trebuie să facă cu noua casă şi noii proprietari. Însă după ce această perioadă se termină, pisica din rasa Maine Coon îşi va surprinde stăpânii cu personalitatea ei plăcută, devotată şi afectuoasă. De asemenea, îşi va face simţită prezenţa la toate activităţile din locuinţă, indiferent dacă stăpânii gătesc, citesc, navighează pe internet sau pur şi simplu stau.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o adevărată comoară naturală și are beneficii uimitoare pentru sănătate
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Dan Ciotoi, după ce a fost operat de cancer la colon: „Eram pregătit să îmi fac testamentul”
Dan Ciotoi, după ce a fost operat de cancer la colon: „Eram pregătit să îmi...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...