Acasă » Trending » „Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

„Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

De: Ramona Danciulescu 13/04/2020 | 09:55
Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

De la apariția coronavirusului, au existat în spațiul public numeroase informații și nu este de mirare că oamenii nu mai știu ce să creadă. Care este însă, adevărul, despre virusul care a generat panică la nivel mondial?

Potrivit informațiilor oferite de cercetătorii chinezi, coronavirusul are anumite lucruri în comun cu HIV și Ebola, iar cercetarea se bazează, în mare, pe speculațiile recente potrivit cărora COVID-19 a fost creat într-un laborator de cercetare din Wuhan și scăpat, ulterior, de sub control.

Coronavirusul Wuhan (cunoscut oficial drept Covid-19) nu este o răceală banală și nici gripa cu care toată lumea este obișnuită. În prezent, specialiștii fac eforturi mari pentru a ține sub control răspândirea noului coronavirus, însă susțin că nimeni nu știe cu ce avem de-a face, de fapt.

CITEȘTE ȘI – RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”

Deși Organizația Mondială a Sănătății a refuzat să declare COVID-19 ca o pandemie globală, coronavirusul este, de fapt, un virus mortal, care se răspândește de la om la om. Până acum, coronavirusul a fost tratat cu destul de multă superficialitate de oameni, dar realitatea este cu mult mai grea decât ceea ce se știe deja.

În timp ce majoritatea cazurilor se află în China continentală, numărul de infectări crește pe tot globul, cu noi puncte puternice în curs de dezvoltare în Coreea de Sud, Iran și Italia. Numărul de noi infecții în afara Chinei crește exponențial, iar unii cercetători consideră că acesta este doar începutul epidemiei globale.

Ce este, de fapt, coronavirusul

Covid-19 este un coronavirus dintr-o familie de virusuri care provoacă boli care variază de la răceala comună până la probleme respiratorii extrem de fatale, precum SARS și MERS.

Dr. Li Wenliang, unul dintre primii profesioniști medicali non-guvernamentali care a vorbit deschis despre noua boală, a presupus inițial că este o versiune mutantă a SARS, o boală care a făcut ravagii în China continentală și Hong Kong în 2003 înainte de a fi scăpată de sub control de laboratoarele chineze, în anul 2004, informează ccn.com. 

În timp ce SARS a ucis aproximativ 10% dintre pacienți, Covid-19 ucide în jur de 2%. Diferența este că acest Covid-19 este semnificativ mai contagios. Acest lucru se poate datora mutațiilor asemănătoare cu cele HIV și Ebola care se află în structura virusului.

HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România, dar și situația LIVE la nivel global (VIDEO)

La sfârșitul lunii ianuarie, cercetătorii indieni publicau o lucrare care ulterior a fost retrasă în cadrul căreia susțineau că au găsit tulpini de HIV în coronavirusul din Wuhan. Astfel, au considerat că acest coronavirus ar fi putut fi creat chiar de mâna umană, din cauza faptului că un asemenea virus nu ar fi putut fi „dobândit” într-un mod natural, într-un timp atât de scurt. Această modificare structurală ar fi putut crește și gama de celule gazdă pe care 2019-nCoV le poate avea. Conform noii cercetări, capacitatea Covid-19 de a se lega de celule este de 100 până la 1.000 de ori mai puternică decât SARS. Aceștia susțin că, spre deosebire de alte coronavirusuri, Covid-19 atacă o proteină numită furină – la fel ca Ebola și HIV. Ei cred că acesta este motivul pentru care virusul pare să fie semnificativ mai infecțios decât boli similare precum SARS și MERS.

A fost sau nu coronavirusul creat într-un laborator?

Proprietățile unice ale COVID-19, extrem de asemănătoare cu cele ale virusului HIV susțin controversata teorie conform căreia virusul își are originea într-un laborator – în special în Institutul de Virologie Wuhan, situat în apropierea epicentrului focarului.

Într-o oarecare măsură, COVID-19 pare a fi o „boală X” perfect proiectată. Virusul se răspândește rapid și este suficient de mortal pentru a fi o amenințare pentru întreaga planetă. Are o lungă perioadă de incubație fără simptome, ceea ce îl face dificil de detectat. Faptul că victimele COVID-19 ar putea fi reinfectate, ar putea face boala să nu fie eradicată vreodată. Senatorul american Tom Cotton consideră că virusul provine din China și poate avea legături cu programul de război biologic al țării.

Teoria conspirației sau realitatea conspirației?

În ianuarie, cercetătorii indieni au decis că virusul COVID-19 este puțin probabil să aibă o origine naturală din cauza asemănărilor sale neobișnuite cu HIV și Ebola. Cu toate acestea, munca și opiniile lor au fost cenzurate, ceea ce a ridicat, din nou, numeroase semne de întrebare. Acum cercetătorii din Tianjin, China raportează constatări similare, iar dovezile sunt tot mai mari împotriva celor care susțin că COVID-19 își are originea pe o piață de fructe de mare.

NU RATA – CĂMINUL DE BĂTRÂNI DIN ORĂȘTIE, INFECȚIE MASIVĂ CU NOUL CORONAVIRUS: ”PERSOANELE NU PREZENTAU SEMNE ȘI SIMPTOME…”

Adevărul este că nimeni nu știe de unde a apărut, de fapt, COVID-19, iar din cauza acestui lucru se fac cercetări constante, pentru a se obține adevărul despre virusul care a redus lumea la tăcere.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Nanki din Tianjin China, COVID-19 este o ciudată mutație asemănătoare cu HIV, care poate să îl facă mult mai contagios și să îi ofere proprietăți care nu se regăsesc în alte coronavirusuri. Studiul chinez se bazează pe cercetări anterioare din India care au concluzionat că este puțin probabil ca boala să-și fi avut originea în natură. Aceasta vine pe fondul speculațiilor că virusul COVID-19 își are originea într-un laborator de cercetare chinez situat în Wuhan. În timp ce aceste teorii rămân neconfirmate, ele nu trebuie respinse ca și conspirații.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...