CNCD: 2 amenzi și 3 avertismente pentru Școala Gimnazială I.L.Caragiale – Pitești, o amendă și 2 avertismente pentru ISJ Argeș

Publicat: 10/05/2018 | 12:12

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) obține o victorie strategică, cu impact pe termen lung în jurisprudența națională în cazul lui Ionuț, victima unor fapte de discriminare deosebit de grave din Județul Argeș la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Pentru prima dată, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării aplică amendă contravențională unei școli publice din România pentru neadaptare curriculei școlare la nevoile lui Ionuț, ceea ce constituie discriminare. Mai mult, Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Pitești primește amenzi și avertismente prin directorul instituției, domnul Vlad Alin.

De asemenea, cu amendă contravențională și avertismente este sancționat și Inspectoratul Școlar al Județului Argeș pentru declarațiile de presă discriminatorii la adresa lui Ionuț și pentru pasivitate și lipsa de promptitudine în soluționarea situației grave în care s-a aflat Ionuț.

Citește AICI continuarea!

Citește și...