Cod galben de caniculă până luni! Vor fi temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată țara

Publicat: 29/08/2020 | 09:38
Cod galben de caniculă până luni! Vor fi temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată țara

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil până luni. Vor fi temperaturi deosebit de ridicate în aproape toată țara.

Meteorologii anunţă zile caniculare cu temperaturi de 37 de grade în aproape toată ţara. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CE SHOW VA PREZENTA ANDREEA MANTEA LA KANAL D)

”Va fi o vreme deosebit de caldă în zonele de câmpie şi de podiş, acolo unde disconfortul termic va fi accentuat. Local va fi caniculă, vorbim de indicele temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33, până la 36-37 în regiunile sudice. Acest lucru este specific şi pentru prima săptămâna din septembrie, prima lună a toamnei, acolo unde vorbim de temperaturi mai ridicate decât ceea ce ar fi normal pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a ţării.

Există posibilitatea ca cel puţin şi luni să vorbim de caniculă în orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, în data de 31 (…) Luăm în considerare să actualizăm aceste informaţii şi cu siguranţă o vom face. Toată luna lui septembrie aşa cum arată informaţiile actualizate astăzi, păstrează acelaşi semal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi şi a doua săptămână’, a anunţat Elena Mateescu, director ANM pentru Antena 3.

Prognoza meteo, 29 august

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în regiunile sudice. Disconfortul termic va fi accentuat în zonele de câmpie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în estul, sud-estul și vestul țării, dar și în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral și în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea vor fi condiții de ceață cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice. (VEZI ȘI: LETIȚIA ARE STIL! CUM L-A CUCERIT PE “REGELE DIAMANTELOR”. CINĂ ROMANTICĂ, ÎMBRĂȚIȘĂRI TANDRE, SĂRUTURI ÎN RAFALE ȘI…)

În Capitală, vremea va fi caniculară după-amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.