Acasă » Trending » Compania Romprest Service SA, drept la replică, în contextul declarațiilor lui Aurelian Bădulescu: „Vin pe fondul unei vendete personale”

Compania Romprest Service SA, drept la replică, în contextul declarațiilor lui Aurelian Bădulescu: „Vin pe fondul unei vendete personale”

De: Ramona Danciulescu 28/03/2020 | 18:36
Compania Romprest Service SA, drept la replică, în contextul declarațiilor lui Aurelian Bădulescu: „Vin pe fondul unei vendete personale”

In urma afirmatiilor defaimatoare ale Vice Primarului capitalei, Aurelian Badulescu, in cadrul unei declaratiide presa de astazi, 28.03.2020, in contextul pandemiei Coronavirus, de o gravitate extrema avand in vedere necunoasterea prevederilor legale si nesocotirea flagranta a dispozitiilor in vigoare emise de catre Autoritatile Sanitare in Situatia de urgenta declarata de catre Presedintele Romaniei, prin care a declarant faptul ca “firma de salubritate Romprest refuză cu nonșalanță să ridice gunoiul de la centrele de carantină din Capitală”. .

Pe aceasta cale, aducem la cunostinta opiniei publice faptul ca Romprest, a intreprins toate demersurile pentru a aduce la cunostinta autoritatilor competente, autoritati locale, de mediu si sanatate publica, problema gestionarii deseurilor rezultate de la personele aflate in carantina institutionalizata.

Mentionam in acest sens, incadrarea data de catre Institutului National de Sanatate Pubica din cadrul Ministerului Sanatatii, ce reglementeaza clar, conform legislatiei in vigoare, regimul deseurilor rezultate de la persoanele suspecte/confirmate cu noul Coronavirus, aflate in supraveghere in centrele de carantina, respectiv acela de deseuri infectioase, conform Ordinului MS 1226/ 2012.

Atragem inca o data atentia, ca, prin lipsa de cunoastere a legislatiei si prin lipsa decizionala la nivelul autoritatilor, este periclitata grav atat sanatatea lucratorilor din salubritate cat si a populatiei generale, periclitandu-se, totodata, posibilitatea Romprest, cel mai mare operator de Salubritate din tara, de a mai putea presta serviciul de utilitate publica in regim de continuitate, in Starea de Urgenta, fara precedent, cu care ne confruntam.

Consideram ca, in cel mai scurt timp, trebuie adoptate masuri urgente privind regimul deseurilor, atat privind colectarea si transportul cat si depozitarea, avand in vedere ca in etapa de alerta imediat urmatoare, in care persoane pozitive vor ramane la resedinta/domiciliu, toate deseurile municipale vor putea fi considerate potential contaminate.

In acest sens, Romprest a transmis catre autoritatile competente adrese prin care solicitam un plan de masuri organizat pentru gestionarea acestei situatii cu potential de inflenta major asupra raspandirii noului coronavirus. Totodata, le solicitam autoritatilor de a preciza regimul deseurilor ce vor trebui colectate de la Centrele de Carantina infiintate in cadrul Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, tot in scopul de a evita raspandirea noului Coronavirus in randul populatiei, si mai ales, in randul personalului Romprest, care este obligat sa asigure serviciul de Salubritate in regim de continuitate. Asadar, raspunsurile autoritatilor competente inca se lasa asteptate.

Mai mult, tot din cauza lipsei de reactie a autoritatilor publice de la nivelul Capitalei, respectiv a implementarii unor masuri organizatorice cu respectarea cadrului legal, Romprest, in calitate de operator privat de Salubritate, in perioada 20-21.03.2020, a inteles sa dea curs solicitarii Primariei Sector 1 Bucuresti de a face o interventie demostrativa cu flota companiei dedicata activitatilor de dezinfecte, in aria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, inclusiv la un centru de carantina, fara, insa, a urmari crearea unor obligatii financiare in sarcina autoritatilor locale, considerand demersal ca fiind un gest de responsabilitate civica. Astfel, Romprest a folosit material biocid autorizat si recomandat in lupta cu noul Coronavirus, care a fost aprovizionat in mod independent de catre compania noastra, intrucat autoritatile statului nu au inteles sa acorde sprijin celui mai mare operator de Salubritate din Romania, care are, totodata, autorizate si activitatile de Dezinfectie, Dezinsectie si Deratizare in intreaga raza teritoriala a Mun. Bucuresti, in baza Autorizatiei nr. 168/1795811/23.12.2019, in vederea aprovizionarii cu materiale necesare prevenirii raspandirii noului Coronavirus, dar nici in vederea dotarii personalului propriu cu materiale de protectie, ce sunt imperios necesare in timpul prestarii serviciilor de colectare si transport deseuri municipale.

Compania Romprest si-a aratat disponibilitatea pentru continuarea acestei activitati de dezinfectie pe raza Sectorului 1, dar, chiar si pana la acest moment acestea au ramas fara raspuns din partea autoritatilor, or, in conditiile Pandemiei de Coronavirus, Romprest nu isi poate asuma dezinfectia celui mai mare sector al Capitalei, fara a avea un cadru legal si contractual bine stabilit, pe baza unui program de masuri adoptat de catre toate autoritatile competente.

In acelasi timp, mentionam faptul ca Romprest a procedat la colectarea si transportul deseurilor municipale de la anumite centre de carantina din Sectorul 1 Bucuresti (compania noastra detinand inregistrari video in acest sens) pe baza de comanda scrisa, totodata, autoritatile asigurandu-ne, in scris, de faptul ca respectivele deseuri nu sunt contaminate, si ca putem presta aceste servicii in conditii de siguranta si legalitate (intrucat Romprest nu are capacitate si nici nu detine autorizatiile necesare a colecta si transporta deseuri infectioase, precum cele rezultate de la persoanele suspecte/confirmate cu noul Coronavirus, asa cum au fost ele catalogate de catre Ministerul Sanatatii, respectiv de catre Centrul National de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar). Mai mult, in vederea prestarii activitatii in regim de siguranta a personalului propriu, prealabil colectarii, Romprest a procedat la dezinfectia, respectivelor deseuri ridicate din centrele de carantina.

Toate aceste afirmatii ale Viceprimarului Capitalei, vin pe fondul unei vendete personale, urmare a anchetei penale ce a fost demarata la plangerea formulata de catre Romprest, cu privire la colectarea de catre firma din Adunatii Copaceni, a deseurilor din parcurile Capitalei, si ingroparea acestora in albia Raului Arges, de unde intreaga populatie a Bucurestiului este alimentata cu apa potabila, avand concursul Companiei Municipale Parcuri si Gradini ce este in subordinea PMB. In acelasi timp Romprest mentioneaza faptul ca nu are nicio afinitate/afiliatie politica, de niciun fel.

Asadar, pe aceasta cale, Romprest tine sa asigure Mass-Media si intreaga populatie, de faptul ca va continua sa presteze activitatile autorizate in regim de continuitate, cu acelasi profesionalism de care a dat dovada pana acum, adoptand masuri conforme situatiei de criza in care ne aflam, in deplina legalitate si cu aceeasi probitate profesionala. Totodata, Romprest isi rezerva dreptul de a actiona in fata organelor competente toate si orice persoana care se va dovedi vinovata de prejudicierea companiei noastre, in orice mod, inclusiv prin afirmatii calomnioase,defaimatoare sau nereale.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Roxana Vancea și-a mutat copilul la o grădiniță de stat de la una privată. Ce a nemulțumit-o
Roxana Vancea și-a mutat copilul la o grădiniță de stat de la una privată. Ce...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea