Croitoreasa din Brasov ii da replica creatoarei Maria Lucia Hohan: „Desi crezi ca ai creat ceva original este imposibil sa nu vezi ca si altcineva a gandit ca si tine”

Publicat: 24/07/2012 | 00:00
Luminita Cosleacara, croitoreasa din Brasov acuzata ca ar fi copiat rochiile Mariei Lucia Hohan, explica de ce hainele ei seamana foarte bine cu cele ale creatoarei de moda.

Maria Lucia Hohan a descoperit zilele trecute, in timp cese plimba prin Brasov, cateva replici ale rochiilor sale intr-un magazin.

„Ma plimbam cu baby Ambra prin Brasov in seara asta si m-am oprit intamplator in fata unei vitrine unde mi-am vazut copiile prost realizate ale tuturor rochiilor mele din colectia primavara-vara 2011…atelierul brasovean are ca obiect de activitate copierea modelelor mele…m-am uitat in interior si am vazut agatate pe umerase rochii din toate colectiile mele, varianta ‘brasoveana’.O cunosc din pacate. Mi-a fost clienta acum multi ani. Se pare ca ii place in continuare ce fac”, a scris Maria Lucia Hohan pe Facebook.

Luminita Cosleacara, cea care are atelierul, a explicat cum de hainele din magazinul ei seamana cu cele MLH.

„Datorita globalizarii comertului, orice firma interesata isi poate procura cu usurinta materialele si accesoriile de ultima moda. Folosind acelasi gen de materiale este inerent ca modul specific de prelucrare va duce la asemanari ale modelelor create. In ultimii ani, designeri celebri ca Elie Saab, Zuhair Murad, Marchesa, Balenciaga, Atelier Versace, dar si firme mari comerciale, dar de top, precum Pronovias, Rosa Clara, La Sposa au pus accent in colectiile lor pe rochia de voal. Rochia de voal exista intr-o infinitate de variante, incat, desi crezi ca ai creat ceva original este imposibil sa nu vezi ca si altcineva a gandit ca si tine. De aceea exista numeroase similitudini intre modele chiar si la marii designeri”, a explicat Cosleacara, potrivit ziarului National.

Citește și...