Cu ce sechele a rămas, de fapt, Michael Schumacher după accidentul de schi! 

Publicat: 05/07/2020 | 13:22
Cu ce sechele a rămas, de fapt, Michael Schumacher după accidentul de schi! 

După accidentul de schi pe care l-a suferit în 2013, familia lui Michael Schumacher a oferit foarte puține informații despre cum se simte. Între timp, au ieșit la iveală detalii despre problemele fostului campion mondial. 

La aproape șapte ani de la accidentul îngrozitor de schi care i-a schimbat viața, încă se cunosc puține detalii despre starea de sănătate a fostului campion de Formula 1. 

Schumacher, în vârstă de 51 de ani, nu și-a revenit nici până în prezent, iar familia sa caută variante la cei mai experimentați medici din lume.

Din câte scria presa străină la începutul acestui an, cardiologul francez Philippe Menasche, care s-a ocupat și în trecut de tratarea pilotului de Formula 1, este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem.

„Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a declarat medicul.

„În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”, a dezvăluit Nicola Acciari, un neurochirurg din Bologna, care a urmărit, de asemenea, situația lui Schumacher

Starea lui Schumacher s-a deteriorat

Din câte se pare, transplantul de celule stem al lui Michael a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, iar starea sa de sănătate se deteriorează pe măsură ce timpul trece. 

Din cauză că este imobilizat la pat de aproape șapte ani, Schumacher a suferit complicații, scrie Mirror. În prezent, acesta are atrofie musculară, dar și osteoporoză, afecțiune care afectează densitatea osoasă.  

Accidentul suferit de Schumacher s-a produs în decembrie 2013, la schi. Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

Foto: Shutterstock