Cum a fost găsit criminalul ieşean care A EVADAT de la psihiatrie! Nimeni nu se aştepta la asta

Publicat: 21/10/2017 | 11:46
Cum a fost găsit criminalul ieşean care A EVADAT de la psihiatrie! Nimeni nu se aştepta la asta

Poliţiştii din toată ţara au fost în alertă, după ce un criminal a evadat de la spitalul de psihiatrie în care era internat. Silviu-Cătălin Tecuţă era sub medicaţie strictă, iar medicii se temeau că s-ar putea produce o tragedie, pentru că acesta devenea agresiv dacă nu îşi lua medicamentele. La nici o zi de când a fugit din unitatea spitalicească, tânărul de 24 de ani a fost găsit.

Alarma a fost dată la primele ore ale acestei zile, după ce au fost sesizaţi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

UPDATE 14:50  – Silviu-Cătălin Tecuţă a fost găsit în localitatea Valea Satului, comuna Grajduri din judeţul Iaşi. Tânărul de 24 de ani era la marginea drumului şi a fost observat de un localnic. Criminatul evadat de la psihiatrie nu a opus rezistenţă şi fost adus la Spitalul Grajduri, unde i se face o examinare, potrivit observator.tv.

„În urmă cu puţin timp, tânărul a fost observat în comuna Grajduri de un angajat al spitalului. Acesta l-a găsit la marginea drumului, l-a identificat şi imobilizat, după care a anunţat poliţia”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, potrivit Agerpres.

Ştirea iniţială: Poliţiştii din toată ţara sunt în alertă maximă, după ce un criminal a evadat de la spitalul de psihiatrie în care era internat. Oamenii legii se tem atât pentru el, cât şi pentru oamenii care îi vor ieşi în cale, pentru că era sub medicaţie strictă. Silviu-Cătălin Tecuţă are 24 de ani şi a fugit din unitatea spitalicească seara trecută.

Persoanele care îl observă sau deţin informaţii care pot conduce la găsirea lui sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Semnalmentele lui Silviu-Cătălin Tecuţă sunt: înălţime 1,70 metri, astenic, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu, barbă.

La data plecării, tânărul de 24 de ani purta pantaloni negri şi o maletă neagră. Specialiştii care s-au ocupat de el au spus că în lipsa tratamentului medicamentos, evadatul poate deveni violent.

În urmă cu şase ani, tânărul care a evadat a luat viaţa a două persoane. Pe 4 octombrie 2011, Silviu-Cătălin Tecuţă, când avea 17 ani, şi-a ucis mama şi bunica, sugrumându-le şi apoi înjunghiindu-le, iar expertiza psihiatrică a arătat că nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor, potrivit ziaruldeiasi.ro. În acea zonă se concentrează căutările. El nu avea discernământ în momentul comiterii crimelor.

Nu este pentru prima dată când Silviu Tecuţă reuşeşpte să fugă: în ianuarie 2012, tânărul a reuşit să evadeze de la Spitalul Socola, după ce doi dintre infirmieri l-au luat din pavilionul unde era internat ca să-i ajute la transportarea hranei către pacienţi.

Citește și...