Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului României

Publicat: 11/11/2017 | 12:33

Elisabeta-Karina este fiica Principesei Elena şi s-a născut în anul 1989. Ea nu are titlu oficial de Principesă, însă este a treia în linia succesorală la tron, înlocuindu-l astfel pe fratele ei, Principele Nicolae, care a fost dezmoştenit.

În 1982, Principesa Elena s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, cuplul având doi copii, Nicolae şi Elisabeta-Karina. Profesor de geografie la Universitatea Durham şi fost oficial la ONU, Robin Medforth-Mills a murit în 2002, informează One.ro.

Principesa Elena a României s-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne. Este a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a doua în linia de succesiune la Tronul României.

Casa Regală a României se află în centrul unui uriaş scandal, după ce Nicolae nu a fost lăsat să îl vadă pe bunicul lui, Regele Mihai, care este bolnav. Principesa Elena a transmis recent, printr-un comunicat emis de Casa Regală, un mesaj la adresa fiului ei, Principele Nicolae. Mama lui Nicolae aminteşte de scandalul paternităţii în care a fost implicat fiul său şi susţine că Regele Mihai i-a transmis nepotului său că este „profund întristat” că acesta nu a făcut nimic pentru a clarifica dacă are sau nu o fetiţă.

„Sunt foarte dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greşite, moral şi uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, a transmis Principesa Elena, printr-un comunicat al Casei Regale.

„Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el (n.r.- Regele Mihai) este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult. Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa!”, a reacţionat Principele Nicolae într-un comunicat. Ulterior, la TV, Principele Nicolae a spus că „nu este normal” să nu fie lăsat să îşi vadă bunicul, mai ales „fără explicaţii”. „Nu ştiu ce este corect până la urmă”, a adăugat Principele Nicolae.

 

Citește și...