Acasă » Altceva Podcast » Cum îți poți trata problemele de sănătate cu ajutorul gândirii pozitive, în fiecare zi: „Începe cu un antrenament pentru tăcere!”

Cum îți poți trata problemele de sănătate cu ajutorul gândirii pozitive, în fiecare zi: „Începe cu un antrenament pentru tăcere!”

De: Mihai Popa 25/07/2023 | 14:35

Vasile Păun, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, a explicat, într-o manieră amplă, cum funcționează psihicul uman, dar și cât este acesta de puternic atunci când vine vorba despre vindecarea bolilor. Astfel, pentru a vizualiza discuția integrală dintre cunoscutul coach holistic și directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă  la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Celebrul „Antrenor pentru fericire” explică audienței cum fiecare individ, în parte, ar trebui să își asume propriile fapte, fără a învinovăți pe nimeni altcineva pentru insuccesele personale. Pe lângă acest procedeu, Vasile Păun mai recomandă, în cele ce urmează, începerea unui antrenament pentru tăcere!

( NU RATA: CODUL GENETIC, EXPLICAT ÎN DETALIU DE VASILE PĂUN. PERICOLUL DIN CAPCANELE SOCIALE AMENINȚĂ ORICE INDIVID )

Vasile Păun: „Devenim victime în relația cu ceilalți, de câte ori îi învinovățim pentru ceea ce ni se întâmplă!”

Vasile Păun: Pentru orice afecțiune medicală uzuală, tu găsești o explicație. Și într-un set de afirmații și într-un mod de gândire nou, necesar, care să concure la transformarea acestei afecțiuni. Cât timp rămân în starea de victimă și mă plâng, boala nu face decât să se agraveze sau să se mute dintr-o formă de afecțiune într-o altă formă de afecțiune. Ca să fim fericiți, în primul rând este necesar să conștientizăm când devenim victime și nu, în relația cu boala.

Devenim victime și în relația cu ceilalți, de câte ori îi învinovățim pentru ceea ce ni se întâmplă. De câte ori arăți cu degetul la cineva, la partener, până la Guvern, președinte, primar, nu faci decât să eludezi faptul că eu sunt responsabil pentru tot ceea ce mi se întâmplă. Când ies din această asumare a propriei responsabilități și am învinovățit pe cineva pentru ceea ce trăiesc, am devenit o victimă. Și uit că tot ceea ce mi se întâmplă, în exterior, este expresia stărilor mele interioare, pe care le-am cultivat pas cu pas.

Vasile Păun este invitatul celei mai noi ediții a podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, difuzat pe canalul de YouTube cu același nume (Foto: captură video)

Adrian Artene: Identificăm cauza, încercăm și manifestăm intenția de a părăsi starea de victimă, care este următorul pas?

Vasile Păun: Să vedem că suntem deja sănătoși. Aici intervine ceea ce s-ar putea chema un soi de dublă atenție. Mă uit la faptul că mă afectează ceva. Accept faptul că în acest moment ceva este nefuncțional în realitatea mea fizic, emoțional, mental. Și, deopotrivă, aleg să văd altceva.

Și mă uit la ceea ce este, accept ceea ce este și îmi imaginez și ceea ce aleg să văd, ceea ce aleg să experimentez, până când ceea ce este nu mai este. Și ceea ce am ales să văd devine o nouă realitate. Ăsta e un mare pas, această nevoie ca simultan, cu experiența pe care o am și cu afecțiunea, cu suferința, cu neputința, să mă uit și să îmi imaginez și o realitate pe care doresc s-o experimentez.

( ACCESEAZĂ PODCASTUL INTEGRAL AICI: Antrenor pentru FERICIRE. Vasile Păun, despre PUTERILE noastre SECRETE și CUM să ne creăm VIITORUL )

Problemele de sănătate, tratate cu ajutorul gândirii pozitive, în fiecare zi: „Începe cu un antrenament pentru tăcere!”

Adrian Artene: Unii o numesc gândire pozitivă și iată că ea nu este doar o iluzie, ci este un pas în procesul de autovindecare. Intenția, odată manifestată, cum ne sprijină pe noi să materializăm lucrurile?

Vasile Păun: Gândirea pozitivă este dincolo de a avea gânduri și cuvinte de o anumită frecvență. Poți să faci diverse cursuri, diverse practici, să ai diverse afirmații, să spui diverse rugăciuni, în funcție de credințele pe care le ai. Dacă în 80% din timp ai temeri, ai îngrijorări, degeaba 20% îți faci temele, spui rugăciuni. Contează ce faci în restul timpului și mai ales când nu ești conștient de tine. Gândirea pozitivă înseamnă disciplină, o stare de atenție, o minte conștientă, vie, prezentă. Asta se antrenează.

Vasile Păun susține că bolile pot fi tratate prin intermediul unui proces intens de gândire pozitivă (Foto: captură video)

Adrian Artene: Cum se antrenează?

Vasile Păun: Bine ar fi să nu mai gândim așa mult. Tăcerea interioară, căci asta înseamnă, înseamnă momente de negândire. Este o perioadă de timp, putem să începem cu 3, 5, 6 minute, în care să dăm atenție unor îndeletniciri noi. De pildă, trei minute aleg să stau nemișcat și să observ senzațiile care apar în interiorul meu. În felul acesta nu mai gândesc și devin un martor, devin un observator al senzațiilor interioare. Și unele pot fi plăcute, altele neplăcute. Și pot să constat că sunt o mulțime de zone în care nu simt nimic.

O minte antrenată este una care se uită simultan și la plăcut și la neplăcut, dar și la neutru. Totul este trecător, totul este într-o dinamică continuă. Dacă rămân cu atenția pe neplăcut, o să sufăr, o să mă încordez. O minte slabă se duce pe plăcere și caută plăcerea. O minte echilibrată, vie, prezentă, este cea care ia act și privește, fără să se atașeze nici de plăcut, nici de neplăcut, nici de acel neutru. Sunt diverse practici prin care pot să cultiv atenția, capacitatea de a rămâne focalizat pe ceva, pe o senzație, pe un aspect interior, pe ceva exterior, un timp suficient de rezonabil.

Adrian Artene: Și această minte conștientă ne ajută pe noi, este instrumentul vital pentru a ne autoregenera și a ne crea vizibilul, preluându-l din invizibil?!

Vasile Păun: Exact, ai dat ca o definiție de DEX. În mod real, în sensul că această minte conștientă, într-o altă metaforă, este căpitanul unui vas, care dă comenzi. Și tot subconștientul nostru este întregul echipaj, care nu pune la îndoială și nu analizează dacă o comandă este bună sau nu.

( VEZI ȘI: Pianistul Ștefan Doniga VINDECĂ prin muzică: „În sunetul de pian îl cauți pe DUMNEZEU )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Mihai Popa este un entuziast reporter al departamentului EXCLUSIV din cadrul publicației CANCAN.RO. A studiat tainele jurnalismului monden îndeaproape, având la activ o multitudine de materiale picante, redactate cu brio!
Parteneri
Țara din Europa, crucială pentru UE și NATO, care ar REZISTA doar câteva ore într-un război: „Apoi ne-am apăra cu pietre”
Țara din Europa, crucială pentru UE și NATO, care ar REZISTA doar câteva ore într-un...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Ce au descoperit medicii în cazul fetiței de 4 ani din Timiș decedată după ce a căzut din pat. ”Era plină de vânătăi”
Ce au descoperit medicii în cazul fetiței de 4 ani din Timiș decedată după ce...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să o resusciteze dezvăluie cum au găsit-o
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Fostul ministru de externe al Austriei, care s-a mutat în Rusia cu câinele, pisica și poneii: „Putin este cel mai inteligent gentleman”
Fostul ministru de externe al Austriei, care s-a mutat în Rusia cu câinele, pisica și...
Medicii spun care sunt cele 5 suplimente care ne prelungesc viața
Medicii spun care sunt cele 5 suplimente care ne prelungesc viața
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele se îmbracă în BOXERI
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...
Noi produse Parkside la Lidl. Mașină de găurit / înșurubat + acumulator, cadouri ideale pentru meșteri
Noi produse Parkside la Lidl. Mașină de găurit / înșurubat + acumulator, cadouri ideale pentru...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru orice
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
Concurenții, adevărul despre episodul în care Gabriela Cristea ar fi intrat beată în emisiune!
Concurenții, adevărul despre episodul în care Gabriela Cristea ar fi intrat beată în emisiune!
Casa iubirii: Decizia Biancăi a stârnit o controversă uriașă! Băieții încearcă să-i deschidă ochii lui Ionuț: „El fierbe că vrea să stea cu tine și tu zici că nu stai în primele trei luni”
Casa iubirii: Decizia Biancăi a stârnit o controversă uriașă! Băieții încearcă să-i deschidă ochii lui...
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de ani pe angajata fiicei sale?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
„Eu nu sunt un specialist în posturi, dar am ținut, mi-a fost benefic. Îmi este foarte bine din punct de vedere energetic.” Damian Drăghici, despre beneficiile postului negru
„Eu nu sunt un specialist în posturi, dar am ținut, mi-a fost benefic. Îmi este...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi copii! Artista, declarații nebănuite la TV: „Așa s-a întâmplat. Nu pot să zic la televizor”
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
S-a aflat, în sfârșit! Ce pensie are Irinel Columbeanu: ”Ar fi trebuit să mă abțin de la cheltuieli și...”
S-a aflat, în sfârșit! Ce pensie are Irinel Columbeanu: ”Ar fi trebuit să mă abțin...
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi copii: „Așa s-a întâmplat. Nu pot să zic la televizor”. Artista, declarații nebănuite
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
GTA 6: Trailerul "Grand Theft Auto" dezvăluie data de lansare a jocului
GTA 6: Trailerul "Grand Theft Auto" dezvăluie data de lansare a jocului
Târgul de Crăciun din Craiova, al doilea cel mai frumos târg din Europa. Iată singurul târg ce l-a putut depăşi
Târgul de Crăciun din Craiova, al doilea cel mai frumos târg din Europa. Iată singurul...
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata, luați-l că moare (VIDEO)
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata, luați-l că...
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Țara din Europa, crucială pentru UE și NATO, care ar REZISTA doar câteva ore într-un război: „Apoi ne-am apăra cu pietre”
Țara din Europa, crucială pentru UE și NATO, care ar REZISTA doar câteva ore într-un...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia...
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
"Le-am zis: Cum am iubit-o pe femeia asta, v-am iubit și pe voi ca pe...