Cum s-a calit Iohannis in anii de armata si care este singurul sau viciu! „Am reusit sa-mi construiesc un mecanism de control”

Publicat: 20/11/2014 | 00:36
Cum s-a calit Iohannis in anii de armata si care este singurul sau viciu! „Am reusit sa-mi construiesc un mecanism de control”

De la doua pachete de tigari pe zi, la drumetii de zeci de kilometrii prin muntii tarii, de la perioada petrecuta in armata si pana la anii de facultate, Klaus Iohannis povesteste, pas cu pas, totul despre tineretea sa.

In cartea sa autobiografica, presedintele Romaniei isi aduce aminte, in mai multe randuri, despre perioada liceului si a facultatii. Iohannis a dezvaluit ca la acea vreme isi dorea foarte mult sa calatoreasca, insa, asa cum este si titlul volumului, tanarul Klaus a luat la pas… cu pas, muntii tarii. “ Am avut o gasca de montaniarzi cu care plecam pe munte, in locuri ceva mai neumblate. Noi consideram ca, de exemplu, Transfagarasanul este pentru “paltonari”. Mergeam cu rucsacul, cu cortul, cu sacul de dormit in spate. Umbalm pe munti mai aspri: Fagaras, Retezat, Parang, Muntii Rodnei”, a povestit noul sef al statului.

Klaus Iohannis a fost primarul Sibiului timp de 14 ani
Klaus Iohannis a fost primarul Sibiului timp de 14 ani

“Armata? O pierdere de vreme!”

Daca anii de liceu si cei in care a urmat cursurile Facultatii de Fizica din Cluj au fost perioade de care Iohannis isi aduce aminte cu placere, armata nu-i trezeste nicio nostalgie fostului edil al Sibiului. Presedintele a urmat stagiul militar in Timisoara, la “transmisiuni” si a avut gradul de sublocotenent. “O pierdere de vreme”, asa cum a caracterizat acesta timpul petrecut in uniforma. “Eu pot sa accept foarte usor disciplina daca inteleg sensul din spatele ei. Insa disciplina aceea era un nonsens total”, isi incepe povestirile de garnizoana Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost presedinte onorific la FC Sibiu
Klaus Iohannis a fost presedinte onorific la FC Sibiu

Totusi, seful PNL spune ca a avut si de invatat din locul din care ar fi trebuit, asa cum spune melodia, sa se intoarca barbat: “De fapt, nu cred ca era complet gresit ca un barbat sa invete lucruri care, altfel, nu l-ar fi interesat. In armata incepi sa cosi singur un nasture, sa-ti cosi o camasa. Sunt singurele lucruri pe care le-am invatat in cazarama”.

A fumat ca un turc, insa s-a last de 15 ani

In seara alegerilor, Iohannis a facut o prima baie de multime in Piata Universitatii
In seara alegerilor, Iohannis a facut o prima baie de multime in Piata Universitatii

In cartea sa, Iohannis a vorbit si de vicii. Ani buni, presedintele a fost prins in farmecul parsiv al nicotinei, insa, dupa ani buni in care fumat, acesta a reusit sa scape de acest obicei. “Fumam uneori si cate doua pachete pe zi. Dar m-am lasat, Este un lucru stiut ca nu suport nici macar fumul de tigara, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regula nenegociabila”, a dezvaluit Klaus Iohannis.

 

CITESTE SI:

Cine este noul presedinte al Romaniei! Drumul lui Klaus Iohannis din cancelaria unui liceu sibian pana la Palatul Cotroceni

Declaratie socanta a lui Klaus Iohannis: “Mi s-a spus ca voi rezista numai cateva luni!”

Anuntul facut de Klaus Iohannis, in acesta dimineata! Ce spune castigatorul alegerilor prezidentiale, dupa ultimele rezultate

 

Student bursier, meditator de tanar

Klaus Iohannis cu multi timp inainte sa devina presedintele Romaniei
Klaus Iohannis cu multi timp inainte sa devina presedintele Romaniei

In cartea sa, Iohannis a vorbit si depsre perioada studentiei. Una cu bune, dar si cu rele: „Un an si jumatate am stat la camin, in codintii extreme, dar nu le-am lasat sa ma deranjeze. Stateam sase sau sapte oameni intr-o camera minuscula, in niste conditii de neimaginat”. Pentru ca avea bursa si inca de pe atunci dadea meditatii, tanarul Iohannis si-a permis o locuinta in gazda si s-a mutat din chinul clautrofobic al caminului.
 

Citește și...