Cutremur însemnat în Buzău, în această dimineață, la ora 03:38. Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a simțit

Publicat: 22/08/2019 | 06:35
Cutremur însemnat în Buzău, în această dimineață, la ora 03:38. Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a simțit

Un cutremur cu o magnitudine însemnată s-a înregistrat în această dimineață, la ora 03:38, în România. Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul seismului a fost în județul Buzău, iar undele seismice s-au resimțit în cinci orașe.

Cutremur însemnat în Buzău, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut loc la ora 03:38:55 (ora Romaniei) în Zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 134 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt: Nehoiu (23km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (50km), Mizil (55km), Buzău (55km). Cel mai puternic seism înregistrat anul acesta în România a avut o magnitudine de 4,4 grade și s-a produs pe 9 ianuarie, în zona Vrancea.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula.

Citește și...