Cutremur neobișnuit în Galați. În ce orașe s-au resimțit undele seismice

Publicat: 16/08/2019 | 16:46
Cutremur neobișnuit în Galați. În ce orașe s-au resimțit undele seismice

Un cutremur neobișnuit s-a înregistrat în această după-amiază în Galați. Seismul vine la doar o zi după ce un altul s-a produs în aceeași zonă. Reprezentanții Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunțat atât magnitudinea pe care a avut-o, cât și orașele în care s-au resimțit undele seismice.

Cutremur de suprafață în Galați

Cutremurul de suprafață s-a produs la ora 13:31, în județul Galați. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea 2,3 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 19 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (35 km), Buzău (51 km), Covasna (52 km), Râmnicu Sărat (56 km) și Odobești (57 km). Ieri, un alt seism s-a produs în județul Galați, cu magnitudinea 2.6 pe scara Richter, la adâncimea de 16 km.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula.

Citește și...