Cutremur puternic de 6,1 grade Richter! Bilanțul victimelor: cel puțin 11 morți

Publicat: 23/04/2019 | 09:52

Un cutremur puternic a avut loc în urmă cu câteva ore, înregistrând 6.1 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri, iar autoritățile se tem că zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în urma unui cutremur puternic care a afectat principala insulă a arhipelagului Filipinelor, Luzon.Un aeroport de pe insulă, Aeroportul Internațional Clark, a fost serios avariat și cel puțin două clădiri s-au prăbușit.

Provincia Pampanga, situată la nord-vest de capitala Manila, este zona cel mai puternic lovită de cutremur. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, însă guvernatorul provinciei spune că se aud strigăte de sub dărâmături, relatează BBC News. Trei cadavre au fost scoase de sub ruinele unui magazin din orașul Porac, imediat după cutremur, iar o femeie și nepotul ei au fost găsiți morți în orașul Lubao.

Cutremurul s-a simțit și la Manila, unde zgârie-norii din cartierul financiar al orașului s-au clătinat timp de câteva minute. Cursurile unei universități au fost suspendate pentru a fi inspectată clădirea.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu efectele cutremurului – pereți crăpați, lămpi care se clatină. Pe Twitter există o înregistrare video care arată un zgârie nori din vârful căruia parcă se revarsă o cascadă. Este apa unei piscine aflate în vârful clădirii care este dislocată de forța cutremurului.

Citește și...