UPDATE Cutremur serios în România. L-ați simțit?

Publicat: 10/05/2019 | 05:52
UPDATE Cutremur serios în România. L-ați simțit?

Un cutremur s-a produs, vineri dimineață, în România, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

UPDATE. Un nou cutremur s-a produs vineri dimineață în zona Vrancea, la ora 7.36. Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil.

A avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter, la aproape patru ore după ce, în aceeaşi zonă, s-a înregistrat un seism de 3,6 grade. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), un nou cutremur s-a produs vineri dimineață, la ora 7.36, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău.
——————————————————————————————————————————-

Seismul – 3,9  grade pe scara Richter – s-a produs la ora 03:41 ora României, în județul Buzău, la o adâncime de 122 de kilometri.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Citește și...