Cuvintele sfâşietoare ale unui tată care donează organele fiicei lui de 18 ani, intrată în moarte cerebrală. „Decât să putrezească…”

Publicat: 20/10/2017 | 14:27

Familia unei tinere de 18 ani din oraşul Balş (Olt), victima unui accident rutier care a avut loc în urmă cu două săptămâni în localitate, a donat organele fetei pentru a salva alte vieţi. Alessandra, singurul copil al familiei Lăţan, a murit miercuri la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internată. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile tragediei. (VEZI ŞI: Gestul cutremurător făcut ieri de fiica de 9 ani a preotului care a murit într-un accident în drum spre Sf. Parascheva!)

Tatăl fetei, Adrian Lăţan, a declarat că vrea să salveze alţi copii, dacă pentru fata lui nu s-a mai putut face nimic.

„Medicii bănuiau că e în moarte cerebrală, dar alaltăieri şi ieri i-au făcut o nouă investigaţie pentru că trebuiau să îmi dovedească şi mie că se află în moarte cerebrală. I s-a rupt trunchiul cerebral, creierul s-a stins pe etape. Nu a mai avut nici o activitate cerebrală. Am decis să donăm organele pentru că, oricum, îi murea şi inima, pentru că la 24 de ore de la moartea cerebrală moare şi inima. Şi decât să moară şi să putrezească rinichii şi ce se mai poate recupera, mai bine să le folosească alţi copii, să trăiască”, a spus Adrian Lăţan.

Alessandra Lăţan a ajuns la spital, în seara de 7 octombrie, după ce autoturismul în care se afla a fost lovit de o altă maşină, care ieşea din parcarea unui supermarket, în Balş, şi apoi a fost proiectată într-o autoplatformă care circula din sensul opus. Fata va fi înmormântată duminică. (CITEŞTE AICI: Au primit vestea cu lacrimi în ochi! A fost găsit trupul tânărului care a murit împreună cu familia, după ce maşina în care erau a plonjat în Dunăre)

ELENA AILUŢOAIEI
 

Recomandarea CIAO.RO