Dan Diaconescu, eliberat condiţionat! Detalii de ultimă oră

Publicat: 28/10/2017 | 09:14

Dan Diaconescu a fost eliberat condiţionat, au decis judecătorii Judecătoriei Sectorului 4.

Legea recursului compensatoriu, care a dus la eliberarea din puşcării a peste 500 de deţinuţi, încă din prima zi a aplicării, l-a ajutat şi pe Dan Diaconescu să-şi recapete libertatea.

Decizia nu este, însă, definitivă. Instanţa a admis propunere penitenciarului Jilava de a-l elibera condiţionat pe omul de afaceri Dan Diaconescu.Fostul patron al OTV va rămâne în arest până când se va stabili dacă procurorii vor contesta sau nu decizia. Înb cazul în care decizia va fi contestată, hotărârea definitvă care l-ar putea pune în libertate pe omul de afaceri va fi luată de Tribunalul Ilfov. (Citeşte şi EXCLUSIVITATE NAŢIONALĂ. L-am filmat în libertate pe fostul patron al OTV-ului! Dan Diaconescu a obţinut permisie pentru… Ca să nu fie recunoscut, cunoscutul om de televiziune şi-a îndesat o şapcă pe cap, şi-a pus ochelari fumurii şi…)

A fost condamnat în 2015

Dan Diaconescu a fost condamnat, în martie 2015, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Din această pedeapsă a executat doi ani şi opt luni. Din pedeapsă i-au mai fost scăzute şi 200 de zile pentru că a muncit în închisoare şi alte 150 de zile pentru că, în perioada de când este încarcerat a scris cinci cărţi, lucrări ştiinţifice.
Citește și...