Dancă: ”Nu există niciun motiv serios pentru a da jos un Guvern în plină criză sanitară şi economică / PSD vrea să lase oamenii să moară de coronavirus”

Publicat: 18/08/2020 | 13:45
Dancă: ”Nu există niciun motiv serios pentru a da jos un Guvern în plină criză sanitară şi economică / PSD vrea să lase oamenii să moară de coronavirus”

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, spune că „nu există niciun motiv serios pentru a da jos un Guvern în plină criză sanitară şi economică”, iar „PSD vrea să lase oamenii să moară de coronavirus şi economia să se prăbuşească pentru a da vina pe PNL”.

”PNL guvernează de 9 luni în slujba românilor şi am reuşit să facem ceea ce trebuie pentru români într-o perioadă extrem de dificilă pe plan mondial, în timp ce scopul PSD a fost tot timpul să provoace haos în România şi să ajungă la putere cu orice preţ. Nu există niciun motiv serios pentru a da jos un Guvern în plină criză sanitară şi economică. Este vorba doar de disperarea PSD că nu vor mai câştiga niciodată încrederea românilor pe care i-au minţit şi sărăcit ori de câte ori au fost la guvernare. PSD este atât de disperat încât vrea să lase oamenii să moară de coronavirus şi economia să se prăbuşească pentru a da vina pe PNL”, a scris Dancă, pe Facebook, potrivit GÂNDUL.RO.

„Am reparat tot ceea ce a stricat PSD în trei ani de regim Dragnea-Dăncilă”

„Încă din primele trei luni de guvernare, am reparat tot ceea ce a stricat PSD în trei ani de regim Dragnea-Dăncilă: abrogarea recursului compensatoriu, anularea prevederilor OUG 114, salvarea Pilonului 2 de pensii private, desființarea Fondului suveran PSD de jaf național, suspendarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, desecretizarea dosarului 10 august, apărarea independenței Justiției etc.

Apoi, în următoarele 6 luni, în plină criză provocată de pandemia Covid-19, am salvat viețile românilor și am ajutat economia să treacă peste criză prin măsuri de sprijin pentru companii și angajați, am salvat locurile de muncă și puterea de cumpărare a românilor prin plata indemnizației de șomaj tehnic pentru 1,4 milioane de salariați și liber profesioniști”, mai spune Dancă.

Ionel Dancă, despre Planul Național de Investiții și Relansare Economică

„Guvernul PNL a realizat unul dintre cele mai ambițioase și mai extinse programe de relansare economică pentru România din ultimii 30 de ani, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, cu o valoarea a investițiilor de 100 miliarde de Euro în perioada 2020 – 2030. Iar prin negocierile purtate de președintele Klaus Iohannis, România a obținut cea mai mare alocare de fonduri europene de la Comisia Europeană, peste 80 miliarde de Euro, bani pentru dezvoltarea economică a României în următorii ani.

Toate măsurile și programele de relansare economică anunțate de Guvernul PNL sunt în implementare iar peste 3 miliarde de Euro sub formă de granturi nerambursabile și alte aproape 15 miliarde de lei sub formă de ajutoare și garanții de stat vor ajunge în economie în această toamnă”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului.