De 4 ani, Melania Medeleanu își petrece vacanțele alături de copiii bolnavi de cancer: “Începem în iunie, terminăm în septembrie”

Publicat: 12/05/2018 | 14:59

Din 2014, de când a pus bazele taberei pentru copiii bolnavi de cancer, alături de iubitul ei, Vlad Voiculescu, Melania Medeleanu își petrece vacanțele alături de ei. De la 32, astăzi au ajuns la 250 de copii, care se bucură de timpul petrecut în taberele MagiCamp.

“Ne pregătim de tabere. 12 serii, anul acesta. Începem pe 17 iunie și terminăm la finalul primei săptămâni din septembrie. Aproape 250 de copii așteptăm, avem medici, avem psihologi, avem asistente medicale, am terminat cu selecția voluntarilor pentru toate taberele.

Absolut toate taberele sunt acoperite, în momentul acesta. Acum facem programul taberei și ne tot gândim ce activități, cât mai interesante, să organizăm pentru copii, iar cei care au mai fost în anii trecuți să găsească ceva spectaculos și anul acesta.

Avem un parc de aventură – două parcuri, pardon – cu poduri suspendate, cu panouri de cățărat. Avem cursuri de călărie, o piscină nou-nouță și foarte multe lucruri foarte faine”, a povestit Melania pentru libertatea.ro.

Bucuria sufletească este imensă, nu se poate descrie în cuvinte, însă Melania a încercat să descrie senzația pe care o are atunci când este alături de acei copii, mărturisind că nu ar da-o nici măcar pe o destinație exotică.

Există în tabără poșta copiilor și poșta voluntarilor; aducem, de obicei, un top de post-ituri și le scriem câte un bilețel copiilor și le lăsăm în poștă cu mesaje de genul: ce curajos ai fost astăzi, ce frumos te-ai purtat cu colegul tău.

Încurajăm comportamentele pozitive. La început, copiii trec mirați pe lângă poștă, citesc bilețelul, li se pare că-i ceva straniu, după care, a doua zi, primul lucru pe care îl fac dimineața este să-și verifice poșta. Nu numai copiii fac asta! Pe parcusul unei săptămâni de tabără, copiii încep să-și scrie între ei, dar încep să scrie și voluntarilor, voluntarii își scriu între ei, iar la finalul fiecărei săptămâni de tabără, plicul în care sunt puse mesajele atârnă pur și simplu sau se rupe de greutate.

E foarte frumos când ajungi acasă să le pui undeva să uiți de ele și să le redescoperi două sau trei luni mai târziu, să-ți aduci aminte de toate lucrurile pe care le-ai învățat în tabără și, mai ales, de toată iubirea de care ai înconjurat, într-o săptămână, alături de acești copii”, a povestit inițiatoarea campaniei MagicHome și fondatoarea MagiCamp, pentru aceeași sursă.

Citește și...