Decizie de ultima ora a Manuelei Harabor, in legatura cu fiul ei autist! Vezi ce le-a cerut judecatorilor!

Publicat: 11/08/2014 | 00:14

Actriţa din ”Pădureanca” a obţinut de la magistraţi o hotărâre prin care Andrei a fost pus sub interdicţie, iar ea a fost menţinută drept tutorele ei legal, chiar şi după ce Andrei a trecut de vârsta majoratului!

.

manuela si andrei harabor_principal

Manuela Hărăbor le-a cerut magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4, în mai 2014, punerea sub interdicţia a lui Andrei Hărăbor, fiul său cu nevoi speciale rezultat dintr-o relaţie cu regizorul Dan Chişu. Recent, instanţa i-a admis cererea, urmând ca punerea sub interdicţie să funcţioneze din momentul în care hotărârea judecătorească va rămâne definitivă.

Din punct de vedere procedural, aceasta poate fi atacată la instanţa superioară de către părţi, respectiv de către Manulela sau reprezentanţii statului, adică Autoritatea Tutelară.

andrei harabor

 

A obţinut tutela fiului său major

Potrivit deciziei judecătoreşti, Manula Hărăbor are dreptul şi obligaţia de avea grijă de fiul ei şi după împlinirea vârstei de 18 ani, intrucât acesta suferă de autism, maladie care nu i-a permis să evolueze mental mai mult de nivelul unui copil de 8-10 ani. Aceasta înseamnă că Andrei nu are discernământul unei persoane adulte, iar acest lucru ar putea fi foarte uşor exploatat de persoane care i-ar vrea răul.


”Dispune punerea sub interdicţie a intimatului HĂRĂBOR ANDREI, născut în Municipiul Bucureşti, sector 4, cu domiciliul în Bucureşti, sector 4. Numeşte pe petenta Hărăbor Florina-Manuela, domiciliată în Bucureşti, sector 4, în calitate de tutore al intimatului Hărăbor Andrei, fiul său. În calitate de tutore, numita Hărăbor Florina-Manuela se va îngriji de persoana pusă sub interdicţie, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă, îi va administra bunurile şi îi va apăra interesele, prezentând anual în acest sens autorităţii tutelare o dare de seamă, respectiv în termen de 30 de zile de la sfârşitul fiecărui an calendaristic”.

manuela si andrei harabor

În afară de obligaţia de a raporta anual Autorităţii Tutelare situaţia fiului ei, actriţa nu are dreptul de a încheia nici un fel de document în numele acestuia, fără încuviinţarea Autorităţii Tutelare, au mai hotărât magistraţii Judecătoriei sectorului 4. Pentru a-l proteja, asistenţii sociali trebuie să cunoască bunurile de valoare pe care le deţine tânărul, ca nu cumva acestea nsă fie înstrăinate.

”Tutorelui îi este interzisă efectuarea oricărui act de dispoziţie în numele intimatului, pentru astfel de acte având nevoie de autorizarea prealabilă din partea autorităţii tutelare. Autoritatea Tutelară din cadrul Primăriei Sectorului 4 Bucureşti va întocmi inventarul bunurilor numitului Hărăbor Andrei şi va înainta instanţei de tutelă procesul-verbal de inventariere în maxim 10 zile de la întocmirea acestuia”

Dan Chişu, obligat să plătească pensie până la 18 ani

În urmă cu aproape zece ani, Manuela Hărăbor a mai fost nevoită să lupte în instanţă pentru fiul ei. Atunci l-a chemat în judecată pe tatăl acestuia, nimeni altul decât regizorul Dan Chişu, care nu îşi recunoscuse oficial fiul. Manuela Hărăbor, care atunci era căsătorită cu Shaltiel Soli, a cerut magistraţilor să-l oblige pe Chişu să-i plătească lui Andrei o pensie de întreţinere majorată.

dan chisu

”Obligă pârâtul să plătească în favoarea minorului Hărăbor Andrei, născut la data de 01.10.1990 o pensie de întreţinere în cuantum de 1500 RON lunar, începând cu 20.04.2005 şi până la majoratul minorului. Respinge celelalte capete de cerere ca neîntemeiate. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata chletuielilor de judecată. Ia act că pârâtul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.
 

M.N.

Citește și...